ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017 - 13:55
1Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η Μαθητιάδα της Κομοτηνής στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μαθητιάδα
Κομοτηνή
Ελευθέρια Θράκης
Ζωή Κοσμίδου
Παναγιώτης Κεραμάρης

Η τελετή αφής της φλόγας συμπίπτει με την έναρξη των Ελευθερίων Θράκης στην πόλη μας

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Καβάλας, για πρώτη φορά στο γεωγραφικό χώρο αρμοδιότητας μας, την «1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 2017», σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ Καβάλας, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας – Θράκης, την XXΙ ΤΘΤ, το Λιμεναρχείο Καβάλας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις:

α) την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Μαΐου στην Κομοτηνή, στο χώρο της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και

β) την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα Καβάλας.

Η διοργάνωση σκοπό έχει να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς μας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Κάλεσμα σε όλους τους μαθητές απεύθυνε ο περιφερειακός διευθυντής ΑΜ-Θ Παναγιώτης Κεραμάρης, ενώ η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Ζωή Κοσμίδου έκανε λόγο για μία διοργάνωση "μικρογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων".

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μήνυμα ενότητας και ευθύνης στέλνει ο πρυτανεύων του ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης και προτείνει να δημιουργεί με ευρεία συναίνεση για το καλό του πανεπιστημίου  ενιαίο ψηφοδέλτιο από υποψήφιους και μέσα από αυτή

Ημερολόγιο