ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ EUROSCOLA

Η Κομοτηναία μαθήτρια που θα εκπροσωπήσει τη Ροδόπη στο Στρασβούργο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μαθητές
Διάκριση

Η Λία Γκαγκά μας λέει πως "είναι μια ευκαιρία για να μάθω περισσότερα πράγματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση"

Διονύσης Βοργιάς

Πέρσι συμμετείχε στον θεσμό της Βουλής των Εφήβων και φέτος πέτυχε την συμμετοχή της  σε έναν αντίστοιχο θεσμό, αυτή τη φορά ευρωπαϊκό. Πρόκειται για τη νεαρή Κομοτηναία μαθήτρια του 1ου γενικού λυκείου Κομοτηνής, Λία Γκαγκά, η οποία και αποτελεί τη μοναδική εκπρόσωπο της Ροδόπης - όπως όλα δείχνουν - στην φετινή συνάντηση της ημερίδας Euroscola, που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στις 22 Μαρτίου.


Συγκεντρώνοντας υψηλότατο ποσοστό βαθμολογίας στον διαγωνισμό για την ανάδειξη των εκπροσώπων που διεξήχθη τον Ιανουάριο, η 18χρονη μαθήτρια κλήθηκε όπως και άλλοι 224 μαθητές και μαθήτριες της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, να εκφράσει τις απόψεις της γύρω από τις πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τις περιφερειακές συρράξεις, την τρομοκρατία, τις αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις και τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που κατέλαβαν τις 14 πρώτες θέσεις του διαγωνισμού βάσει της έκθεσης, των σχολικών επιδόσεών τους και των γνώσεών τους στην αγγλική θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με συνομήλικους τους από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Τελικώς, η Κομοτηναία μαθήτρια βαθμολογήθηκε με 97,7 στα 100, βαθμολογία που της έδωσε και το "εισιτήριο" ώστε να εκπροσωπήσει τον τόπο της σε αυτό τον ενδιαφέροντα θεσμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή μαθήτρια έχει συμμετάσχει στο παρελθόν στην Βουλή των Εφήβων, γι' αυτό και μας δηλώνει πως "ο κύριος λόγος που με οδήγησε να δηλώσω συμμετοχή ήταν το πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων μέσα από το οποίο προβληματίστηκα σχετικά με θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό".


Αναφορικά με το τι επιθυμεί να αποκομίσει από την εμπειρία της σε αυτή την ακαδημαϊκή εκδήλωση, η νεαρή μαθήτρια μας εξηγεί πως "σκέφτηκα ότι η euroscola θα ήταν μια φανταστική ευκαιρία να μάθω περισσότερα πράγματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας έρευνα για την σύνθεση της έκθεσης, προτείνοντας ιδέες για τη λύση καίριων προβλημάτων και μπαίνοντας στον ρόλο ενός ευρωβουλευτή. Και φυσικά πιστεύω ότι μέσα από τέτοιου είδους εκδρομές, οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκτά κανείς δεν είναι μονοδιάστατες και είναι σημαντικές για την μετέπειτα ζωή του".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ