ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜ-Θ

Χρήματα για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων Αβδήρων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εφορεία Αρχαιοτήτων
Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων
Αρχαιολογία

Δίκτυο περιήγησης που θα περιλαμβάνει μνημεία και χώρους από τα αρχαία χρόνια και τη βυζαντινή περίοδο

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, το έργο «Ανάδειξη συμπληρωματικών αρχαιολογικών χώρων Αβδήρων», προϋπολογισμού 375.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.


Το έργο, που θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού και πιο συγκεκριμένα στη δράση που έχει στόχο τη σύνδεση του πολιτιστικού και οικολογικού τουρισμού στο νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.  

Με αφετηρία το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από ήπιες παρεμβάσεις στον τομέα της καθοδήγησης και της ενημέρωσης των επισκεπτών σε ένα δίκτυο περιήγησης που θα περιλαμβάνει μνημεία και χώρους από τα αρχαία χρόνια και τη βυζαντινή περίοδο. 


Θα δημιουργηθούν διαδρομές για αυτοκίνητα, ποδήλατα και πεζούς και θα βελτιωθούν οι υποδομές, η προσέγγιση αλλά και η αναγνωρισιμότητα σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μετά από 22 χρόνια …πιλοτικής εφαρμογής των προγραμμάτων εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων στην περιοχή της Θράκης,  φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τα συνεχίσει.