fbpx Το φροντιστήριο 2001 Ορόσημο γιορτάζει την επιτυχία των μαθητών του
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 30 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΗΜΕΡΑ-ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Το φροντιστήριο 2001 Ορόσημο γιορτάζει την επιτυχία των μαθητών του

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλήνιες 2018

Με το ένα πόδι στη φοιτητική ζωή οι απόφοιτοι του Λυκείου 
 

Το τελευταίο βήμα απομένει πλέον για την ολοκλήρωση της μετάβασης στη φοιτητική ζωή - μιλώντας φυσικά για τους απόφοιτους του λυκείου και συμμετέχοντες στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Αυτό το βήμα, δεν είναι άλλο από την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, την οποία οι απόφοιτοι θα κάνουν τις επόμενες ημέρες σε συνάρτηση πάντα με τον βαθμό και τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει στις πανελλήνιες εξετάσεις. 

Και σε αυτό το βήμα, οι μαθητές του φροντιστηρίου 2001 Ορόσημο θα έχουν κοντά τους, τους καθηγητές που τους στήριξαν όλη τη χρονιά σε αυτή την προσπάθεια. Αν και οι περισσότεροι ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, μία συμβουλή -έστω και επί της διαδικασίας- ποτέ δεν πάει χαμένη. Η γενική -πρώτη- εκτίμηση που κυριαρχεί πάντως είναι ότι οι βάσεις φέτος θα κινηθούν πτωτικά, έστω και σε μικρό ποσοστό, δεδομένων μάλιστα και των όχι και τόσο καλών επιδόσεων που καταγράφηκαν σε μαθήματα προσανατολισμού όπως τα μαθηματικά και τα αρχαία (για τη θετική και την θεωρητική κατεύθυνση αντίστοιχα). 

"Στόχος μου ήταν εξ αρχής η Ιατρική" λέει στον "Χ" η Φαίη Ψάλτη που συγκέντρωσε 18.704 μόρια και βρίσκεται μία ανάσα πριν την εισαγωγή στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης. Για την ακρίβεια, η Φαίη απέχει μόλις εννέα μόρια από την επίτευξη του στόχου της -με βάση τις περυσινές βάσεις. Αν όμως επαληθευτούν οι προβλέψεις που θέλουν  τις βάσεις του 2018 να κινούνται πτωτικά, τότε θα τον πετύχει. Σε κάθε περίπτωση πάντως νιώθει "ανακουφισμένη από το ότι τελείωσε ένας μεγάλος αγώνας", αλλά και περίεργη για το "κάτι καινούργιο που ξεκινάει". 

Άλλος ένας υποψήφιος φοιτητής ιατρικής είναι και ο Μεχμέτ Μπαντουχάν, που συγκέντρωσε 16.696 μόρια. "Είμαι ευχαριστημένος και τα συναισθήματά μου είναι πολύ καλά", λέει και συμπληρώνει ότι μπορεί η Ιατρική να είναι η πρώτη του επιλογή, όμως δεν θα αποκλείσει από το μηχανογραφικό του δελτίο και τις άλλες Σχολές, στις οποίες μπορεί να εισαχθεί, με βάση την τελική του επίδοση.

Η Δήμητρα Νάντσου παίρνει το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την υποβολή των μηχανογραφικών για να "κάνει τις σωστές επιλογές". Έχει συγκεντρώσει περίπου 18.000 μόρια και πριν βάλει τα ticks στις Σχολές της επιλογής, θέλει να έχει εξετάσει όλες τις προοπτικές, εξηγεί στον "Χ". Έτσι, δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να περάσει τη φοιτητική της ζωή στην Κομοτηνή, αφού μία από τις επιλογές που εξετάζει είναι και η Νομική. Αυτό που σίγουρα θέλει πάντως είναι λίγος χρόνος για να ηρεμήσει γιατί όπως λέει "ήταν μια δύσκολη χρονιά - στερηθήκαμε κάποια πράγματα, αλλά ευτυχώς εμένα οι κόποι μου ανταμείφθηκαν".

Ο Γιώργος Τοπαλίδης με περίπου 17.000 μόρια δεν θα καταφέρει να περάσει σε κάποια ιατρική σχολή, αν και θα το ήθελε. Ωστόσο είναι εξίσου ικανοποιημένος με είσοδο σε κάποιο Χημικό τμήμα και η βαθμολογία του, τού το επιτρέπει. Ωστόσο, δηλώνει ανακουφισμένος και αισθάνεται ότι με αυτό το αποτέλεσμα οι κόποι του έχουν ανταμειφθεί. 

Το ίδιο αίσθημα μοιράζεται και ο Παναγιώτης Καρακωστίδης, που με 18.038 μόρια, ήδη μπορεί να ετοιμάζει τα πράγματά του για τη Θεσσαλονίκη, αφού το Χημικό ήταν η πρώτη του επιλογή και ως φαίνεται την έχει "πιάσει". Παρόλα αυτά, αν δεν τα είχε καταφέρει, θα έμπαινε στη διαδικασία να "μπει στο λούκι να ξαναδώσει πανελλήνιες", γι' αυτό και αισθάνεται και λίγο "τυχερός" που ολοκλήρωσε τη διαδικασία με επιτυχία. 

Σάκης Λιπορδέζης: "Σήμερα είναι ημέρα - ορόσημο για όλους"
Τη χαρά των παιδιών μοιράζεται πάντα ο εκπαιδευτικός Σάκης Λιπορδέζης που αποτελεί την ψυχή του "2001 Ορόσημου" αν και η ιδιοκτησία του πλέον έχει περάσει στις κυρίες Μάρθα και Μαρία Λιπορδέζη. 

Το 2001 Ορόσημο προετοίμασε πέρα από επαρκώς τους μαθητές για τις εξετάσεις, αφού όπως παραδέχτηκε ο Γιώργος "εννοείται ότι το φροντιστήριο βοηθάει. Πολλά από τα θέματα τα είχαμε δουλέψει στο φροντιστήριο. Κάποια μάλιστα τα είχαμε δουλέψει και ακριβώς όπως έπεσαν στις εξετάσεις. Κι έτσι, όταν κάτι το ξέρεις καλά έχεις χρόνο για να ασχοληθείς με τα υπόλοιπα γιατί στις εξετάσεις ήταν πάρα πολλά τα ζητούμενα - ήθελε πάρα πολύ γράψιμο".

Τούτων δοθέντων, ο κος Λιπορδέζης δικαιούται να λέει ότι "σήμερα για το Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο είναι πραγματικά μια μέρα ορόσημο. Σήμερα είναι η πιο σημαντική μέρα της χρονιάς γιατί είναι η μέρα συγκομιδής των καρπών της επιτυχίας από τους κόπους που κάναμε καλλιεργώντας τη γνώση, την εκπαίδευση στα παιδιά για να συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις και να πετύχουν στα πανεπιστήμια", συμπληρώνοντας ότι αυτές οι επιτυχίες είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση του έργου που προσφέρει το φροντιστήριο 2001 Ορόσημο. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε