ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εξοικονομώ κατ΄οίκον: Μπαίνει σε «ράγες» η έναρξη του προγράμματος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δάνεια
Προγράμματα
Τράπεζα

Παρεμβάσεις με μέγιστο ύψος προϋπολογισμού εργασιών τα 250 ευρώ τμ και έως τα 25.000 ευρώ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι μηχανικοί να βγάζουν τα καινούρια πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης με βάσει το νέο ΚΕΝΑΚ και τις τεχνικές οδηγίες οι οποίες έχουν, στο πλαίσιο του Εξοικονομώ κατ΄οίκον. Με την έναρξη της διαδικασίας αυτής το νέο πρόγραμμα ενεργειακής ανακαίνισης μπαίνει σε τροχιά έναρξης αφού όπως προβλέπει το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ΄οίκον, στα νοικοκυριά όσο και για το αντίστοιχο πρόγραμμα στα δημόσια κτίρια χρειάζεται να βγαίνει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


Παρά το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν είναι απαραίτητη η λήψη δανείου όπως προβλεπόταν στο προηγούμενο, η συμμετοχή των τραπεζών είναι επιβεβλημένη, αφού το πρόγραμμα προβλέπει τη σύσταση συνεπενδυτικών ταμείων που θα παρέχουν δάνεια σε όσους δικαιούχους τα αιτηθούν. Στο πλαίσιο των συνεπεδυτικών ταμείων, το ΕΤΕΑΝ θα συνεισφέρει το 33,33% των πόρων και ο πιστωτικός φορέας το υπόλοιπο 66,67%. 


Οι τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο Εξοικονομώ ΙΙ είναι οι εξής: Alpha Bank - Τράπεζα Αττικής - Eurobank Ergasias - Εθνική Τράπεζα - Τράπεζα Πειραιώς - Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου - Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας - Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας - Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα - Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και θα χρηματοδοτεί παρεμβάσεις με μέγιστο ύψος προϋπολογισμού εργασιών τα 250 ευρώ τμ και έως τα 25.000 ευρώ.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υποψήφιοι   με τελεσίγραφα και με ένα απλό e-mail,  είναι η μόδα των ημερών. Γεννημένοι αρχηγοί,  χωρίς να πλαισιώνονται από υποστηρικτές  και στη  συγκεκριμένη  περίπτωση υποψήφιους συμβούλους.