ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡΙΔΗ Η ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣ ΑΜ-Θ

Εξέθεσαν στον δήμαρχο τα προβλήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ελληνική Αστυνομία
Δήμος Κομοτηνής
Γιώργος Πετρίδης

Οι δράσεις ενημέρωσης θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας

Θεσμική συνάντηση πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη 9 Νοέμβριου 2017, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβούλιου της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ανατολ. Μακεδονίας & Θράκης, με τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετρίδη. Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΑ.ΑΜΘ παρευρεθήκαν ο οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) Αστυνόμος Α΄ Παναγιώτης Βασιλειάδης και η ταμίας της Ένωσης Αστυνόμος Β' Κορίνα-Αικατερίνη Ζούπη. Στόχος της επίσκεψης αφενός η ανάπτυξη σταθερών βάσεων συνεργασίας της Ένωσης με τις κατά τόπους αυτοδιοικητικές αρχές, σε όλη τη Περιφέρεια ΑΜΘ, αφετέρου η ανάδειξη των αστυνομικών ζητημάτων της περιοχής και των προβλημάτων των τοπικών μελών της Ένωσης, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, με τα ειδικότερα γνωστά ζητήματα που τη διαφοροποιούν από πολλές άλλες υπηρεσίες.
Μάλιστα σε μια περίοδο που δίνεται εθνική μάχη για οικονομική ανάκαμψη, η στάση εξωστρέφειας της Ένωσης για τον συνασπισμό ενωμένων δυνάμεων των θεσμών, προκειμένου για την αντιμετώπιση των ανακυπτόντων πολλαπλών αστυνομικών προβλημάτων, όπως αυτών της Δ.Α. Ροδόπης είναι στοιχειά όχι μόνο θεμιτά αλλά αναγκαία. Στο πλαίσιο αυτό επιδόθηκε ομόφωνο υπόμνημα της Ένωσης Αξιωματικών ΑΜΘ στον κ. δήμαρχο, όπου έχουν καταγραφεί σε κατηγορίες οι άξονες των κεντρικών ζητημάτων σε έλλειψη προσωπικού, σε υλικοτεχνικές υποδομές, σε οχήματα και κτίρια υπηρεσιών υπαίθρου. Ο κ. δήμαρχος με κατανόηση άκουσε τα προβλήματα, αφού υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία και εξέφρασε τη σταθερή και αταλάντευτη στάση του Δήμου Κομοτηνής, να βρίσκεται κοντά στην Αστυνομία, και στους αστυνομικούς γενικότερα στηρίζοντας είτε με άμεσο τρόπο ως αυτοδιοίκηση είτε με έμμεσο τρόπο ασκώντας θεσμική πίεση στην κεντρική εξουσία, για την επίλυση των προβλημάτων. Οι δράσεις του Δ.Σ. της ΕΑ.ΑΜΘ. θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ