fbpx Εθελοντές αναπληρώνουν την εγκατάλειψη της πολιτείας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021 - 09:00
ΔΑΣΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ

Εθελοντές αναπληρώνουν την εγκατάλειψη της πολιτείας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δάσος Νυμφαίας
Πόντος Θρυλορίου

Δυστυχώς, η εγκατάλειψη της πολιτείας και η ασυνειδησία δεκάδων συμπολιτών έχει καταντήσει το δάσος από «πνεύμονα» σκουπιδότοπο

Διονύσης Βοργιάς

Την εγκατάλειψη της πολιτείας στο δάσος της Νυμφαίας, αποφάσισαν να αναπληρώσουν με την εθελοντική τους δράση συμπολίτες μας. Ο λόγος για μέλη του αθλητικού συλλόγου Πόντος Θρυλορίου, που με προσωπικό κόπο και κόστος, ανάπλασαν τις υποδομές σε ένα εγκαταλελειμμένο σημείο του δάσους.

Σχετικά ενημέρωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Κακουλίδης: «Τελικά ήταν πολύ ποιό εύκολο και ευχάριστο από ότι φαινόταν πριν ξεκινήσουμε την ανάπλαση! Αντικαταστήσαμε τις σάπιες ξύλινες υποδομές και βάψαμε τις τσιμεντένιες διασκεδάζοντας και απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα του βουνού. Ένας χώρος 2.000 τ.μ. αναμορφώθηκε και πλέον είναι στην διάθεση των πολιτών που απολαμβάνουν την υπέροχη φύση στο άλσος Νυμφαίας. Ευελπιστούμε να μείνουν ακέραιες και να μην βανδαλιστούν από κάποιους άθλιους! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές της ομάδος μας που με χαμόγελο ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την πρωτοβουλία! Είναι τελικά εύκολο να προχωρήσουμε συλλογικά στην τμηματική αναμόρφωση των κατασκευών της Νυμφαίας! Θέληση και μεράκι χρειάζεται μόνο».

Η ευχή-παράκληση του κου Κακουλίδη για σεβασμό της ανάπλασης δεν άργησε να… μην βγει αληθινή. Η ανάπλαση έγινε το Σάββατο και τα μέλη της ομάδας άφησαν στο σημείο μερικά υλικά, για να την συνεχίσουν την Κυριακή, πλην όμως άγνωστος… τα έκλεψε!

Η αδιάφορη πολιτεία κι οι ασυνείδητοι πολίτες
Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τις υποδομές στο δάσος της Νυμφαίας. Η υποχρηματοδότηση της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, σε συνδυασμό με την μη ανάληψη επιτυχημένων πρωτοβουλιών (μέχρι στιγμής) εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Κομοτηνής, έχουν καταντήσει τις υποδομές στο δάσος της Νυμφαίας σε πλήρη εγκατάλειψη.

Σπασμένα κιόσκια, κατεδαφισμένα γεφυράκια, φθαρμένα παγκάκια, «βομβαρδισμένα» υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ-τένις, μισόχτιστα παράνομα κτίρια, παραμένουν μέσα στο δάσος, αποτελώντας αισθητική υποβάθμιση και κίνδυνο για μικρά παιδιά κι αθλούμενους.

Τα υπαίθρια «πάρτι» που γίνονται εντός του δάσους από συμπολίτες μας, αφήνουν την επομένη δεκάδες απορρίμματα, ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Χαρτοσακούλες, παρατημένα υπολείμματα φαγητών ή ροφημάτων, μπουκάλια ή κουτάκια ποτών κι αναψυκτικών και κάθε λογής απορρίμματα, μπορεί να δει κανείς στη Νυμφαία.

Και κάπως έτσι, όσες φορές καθαρίζεται από το Δασαρχείο, τον Δήμο Κομοτηνής ή διάφορους εθελοντές, άλλες τόσες βρωμίζει το περιαστικό δάσος της πόλης. Αναζητούνται λύσεις από την πολιτεία και παιδεία από τους πολίτες!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πολιτικό και κοινωνικό ξεκατίνιασμα,  με φόντο την ηθική σήψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο,  από πρωταγωνιστές οι οποίοι δεν τίμησαν ούτε το ρόλο που ηθοποιού-ποιώ ήθος- και αυτό έπρεπε να διδάσκου