ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2015 - 00:00
ΜΙΑ ΑΝΕΡΓΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΕΡΓΗ

Εσείς βλέπετε παλέτες, η Μαρία Μπατσιούδη βλέπει έπιπλα και διακοσμητικά!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δημιουργεί έπιπλα από παλέτες και μάλιστα εξέδωσε και βιβλίο με χρηστικές συμβουλές για ερασιτέχνες

Η Μαρία Μπατσιούδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 23 Μαρτίου του 1982. Με αφορμή την οικονομική κρίση και την τάση της για ιδιόχειρες κατασκευές, ξεκίνησε την ασχολία της με την κατασκευή επίπλων από παλέτες ξεδιπλώνοντας σταδιακά το ταλέντο της.

Ρεπορτάζ  Δήμος Μπακιρτζάκης
Εν μέσω της κρίσης ήταν άνεργη, αλλά αποφάσισε να μην μείνει και άεργη. Άρχισε, λοιπόν, να δημιουργεί έπιπλα και διακοσμητικά από παλέτες, δηλαδή από ένα υλικό που οι περισσότεροι το πετούν, όταν σταματήσει η χρήση του.

Η Μαρία Μπατσιούδη έδωσε σε αυτό υλικό ζωή και εκείνο της έδωσε ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Στην πορεία προέκυψε και η πρόταση να γράψει ένα βιβλίο-οδηγό για ερασιτέχνες που θέλουν να a έπιπλα από παλέτες και συνεχίζει δημιουργικά κόντρα στην οικονομική κρίση. Η Μαρία Μπατσιούδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 23 Μαρτίου του 1982. Με αφορμή την οικονομική κρίση και την τάση της για ιδιόχειρες κατασκευές, ξεκίνησε την ασχολία της με την κατασκευή επίπλων από παλέτες ξεδιπλώνοντας σταδιακά το ταλέντο της. Επιπλέον, με αφορμή την ενασχόλησή της με τις παλέτες, ξεκίνησε τις σπουδές της στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Όπως λέει η ίδια στον «Χ» «φτιάχνω από ένα κρεμαστάρι μέχρι κι ένα …κρεμαστό κρεβάτι στο ταβάνι. Μπορούμε να φτιάξουμε πραγματικά τα πάντα για όλο το σπίτι, ακόμη και για επαγγελματικούς σκοπούς. Γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με το ξύλο μπορούμε να το επαναχρησιμοποιήσουμε, αρκεί να έχουμε τον τρόπο και λίγη φαντασία». Ενθουσιασμένη μας μιλάει για το χόμπι που έγινε επάγγελμα, καθώς «από το 2012 ξεκίνησα να κατασκευάζω για μένα, γιατί ήθελα κάποια οικονομικά πράγματα στο σπίτι». 

Το 2013 προέκυψε και η συγγραφή του βιβλίου και εκδόθηκε το 2014. Το βιβλίο της απευθύνεται σε ερασιτέχνες που, μη έχοντας γνώσεις ξυλουργού, επιθυμούν να κατασκευάσουν ιδιόχειρα τα δικά τους έπιπλα και διακοσμητικά? μία ασχολία κόντρα στην οικονομική κρίση, άκρως δημιουργική και συνάμα φιλική προς το περιβάλλον. Στόχος του βιβλίου είναι να προσφέρει στον καθένα από εσάς το έναυσμα να κατασκευάσει, και πού ξέρετε? μπορεί να ξεδιπλωθούν κρυμμένα σας ταλέντα. Επιπλέον, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη πως, σε εποχή κρίσης, δεν πρέπει να τα παρατάμε και πως έχουμε τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από οικονομικά αδιέξοδα με καινοτόμες, φρέσκες ιδέες και συλλογική προσπάθεια!
Αυτή η ασχολία για την κ. Μπατσιούδη «είναι γέννημα θρέμμα της οικονομικής κρίσης». Η ενασχόληση με τις παλέτες άνοιξε δρόμους στην νεαρή κοπέλα, όπως μας λέει «έχω εκθέσει μέχρι στιγμής σε αρκετές διοργανώσεις και συνεχίζω την αναζήτηση ιδεών, ενώ μπορεί να προχωρήσουμε και σε μεγαλύτερες καταστάσεις». 

Η ίδια αισθάνεται περήφανη όταν «αυτοί που βλέπουν τις κατασκευές ενθουσιάζονται, γιατί κάτι που άλλοι θα το πετούσαν, ξαφνικά γίνεται χρήσιμο. Αυτό έχει την ιδιαιτερότητα και τη μαγεία του. Και το να πάρεις ένα άχρηστο κομμάτι και να κάνεις κάτι λειτουργικό, αυτό ενθουσιάζει τον κόσμο, κι αυτό είναι κάτι που μου δίνει δύναμη να συνεχίζω. Μεράκι θέλει και όρεξη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να με φανταστώ να κάθομαι άπραγη».

Δημιουργίες της από παλέτες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: mnvcreations.blogspot.gr.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μικροπολιτική στα ερείπια και στην απόγνωση και ρεπορτάζ βασισμένο στον ανθρώπινο πόνο και στην καταστροφή,  μόνο και μόνο για να αντιπολιτευτούν, η να πουλήσουν  η να ρίξουν ευθύνες,  μόνο στην  Ελλάδα γίνε

Ημερολόγιο