ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Ερωτηματικά για την ξαφνική αναβολή του Επιχειρηματικού Forum Ελλάδας - Τουρκίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τουρκία
Επιχειρηματικότητα
Forum

Η εμπλοκή του Λεβέντ Σαδίκ, η συμμετοχή ΣΒΒΕ και η απουσία ενημέρωσης προς τα τοπικά Επιμελητήρια


Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, δηλώνει ότι ουδέποτε συμφώνησε να συμμετάσχει με παρουσίαση 
 

Επί τη εμφανίσει, εξαφανίστηκε λόγω οργανωτικών αδυναμιών... Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση που αφορά στο Επιχειρηματικό Forum Ελλάδας - Τουρκίας, που επρόκειτο να διοργανωθεί στην Κομοτηνή την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018. Το forum στις επίσημες ανακοινώσεις φέρονταν να τελεί υπό τη διοργάνωση του Turkish-Greek Business Council του Foreign Economic Relations Board (DEIK) και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). 


Όμως η εμπλοκή του Συλλόγου Επιχειρηματιών Θράκης, στον οποίον ηγείται ο Λεβέντ Σαδίκ φαίνεται να προκάλεσε την αναβολή. Σε μία παράλληλη πρόσκληση που κυκλοφόρησε εμφανίστηκε μεταξύ των διοργανωτών και ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Θράκης. Την ίδια στιγμή στην επίσημη πρόσκληση του ΣΒΒΕ δεν αναφέρονταν πουθενά. 


Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Από τον Οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), αρμόδιο εθνικό φορέα, υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ήρθε η πρώτη αντίδραση προς τον "Χ" σε σχετικό του δημοσίευμα, με τον Οργανισμό να δηλώνει ότι ουδέποτε συμφώνησε να συμμετάσχει με παρουσίαση στο forum. Στο πρόγραμμα του forum περιλαμβάνονταν η παρουσίαση "Enterprise Greece - Επενδυτικό Περιβάλλον στης Ελλάδα". Όμως σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στον "Χ" "Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, θα ήθελε να σας επισημάνει ότι ουδέποτε συμφώνησε να συμμετάσχει με παρουσίαση («Επενδυτικό Περιβάλλον στην Ελλάδα») στο εν λόγω forum".


Η ΑΝΑΒΟΛΗ
Εντός της χθεσινής ημέρας εστάλη και η παρακάτω ανακοίνωση αναβολής της εκδήλωσης: "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εκδήλωση «Greece - Turkey Business Forum», που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στην Κομοτηνή, αναβάλλεται λόγω οργανωτικών αδυναμιών. Με στόχο την αποτελεσματικότερη διοργάνωση της εκδήλωσης αποφασίστηκε από τους διοργανωτές, Turkish-Greek Business Council του Foreign Economic Relations Board (DEIK) και Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, σε συνάρτηση με την προσεχή σύσκεψη του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας".


Οι πληροφορίες του "Χ" αναφέρουν ότι καμία ενημέρωση δεν υπήρξε προς τα τοπικά Επιμελητήρια, ούτε και προς τους Συνδέσμους Επιχειρηματιών για τη διοργάνωση, ενώ γνωρίζοντες κάνουν λόγο για "κίνηση διχασμού της επιχειρηματικής κοινότητας και των ντόπιων θεσμών και φορέων". Ακόμη τίθενται ερωτηματικά όπως το γιατί επιλέχθηκε η Κομοτηνή και όχι η έδρα του ΣΒΒΕ, που είναι η Θεσσαλονίκη, για τη διοργάνωση του εν λόγω forum.  
Πάντως όσοι προβάλλουν ως "κόλλημα" την εμπλοκή του Συλλόγου Επιχειρηματιών Θράκης στον οποίον ηγείται ο Λεβέντ Σαδίκ, δεν θα πρέπει να λησμονούν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που ηγείται και του Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου - Turkish-Greek Business Council του Foreign Economic Relations Board (DEIK).
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο θλιβερές εικόνες, από άποψη περιεχομένου και ουσίας, με διχαστικό λόγο, αντίκρισαν οι περισσότεροι Έλληνες στους τηλεοπτικούς δέκτες.