ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 5 Μαρτίου, 2018 - 15:30
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Επιστροφή Καραμπίνη, παρά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αθανάσιος Καραμπίνης
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

"Δεν αξίζει σχολιασμού να ξαναπάει κόντρα στο ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας" είπε ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας

Δήμητρα Συμεωνίδου

 

"Δεν αξίζει σχολιασμού να ξαναπάει κόντρα στο ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας" είπε ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα προχωρήσει σε εκ νέου έκδοση απόφασης, προκειμένου να τεθεί σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Αθ. Καραμπίνης.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα: "Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην αίτηση ακυρώσεως που είχε καταθέσει ο καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.

Ακολουθώντας την απόφαση του ΣτΕ, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα προχωρήσει σε εκ νέου έκδοση απόφασης, προκειμένου να τεθεί σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Αθ. Καραμπίνης. Η διασφάλιση της ακαδημαϊκότητας στο μεγαλύτερο συνοριακό Πανεπιστήμιο της χώρας αποτελεί βασική μέριμνα της Πολιτείας", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Στην προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι σήμερα συνέντευξη Τύπου στον χώρο της πρυτανείας ο κος Καραμπίνης όπως είναι φυσικό ρωτήθηκε για την παραπάνω εξέλιξη και είπε "Δεν αξίζει σχολιασμού να ξαναπάει κόντρα στο ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας και ευτελίζει οποιαδήποτε σοβαρότητα μπορούμε να έχουμε αν γίνει".  Δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τόνισε περαιτέρω "δεν είμαι κατηγορούμενος για οτιδήποτε, δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη σε βάρος μου, είτε τους αρέσει, είτε όχι. Άλλωστε ο υπουργός Παιδείας ξέρει ότι δεν διώκομαι αλλιώς θα το χρησιμοποιούσε στην αναστολή μου. "Για να προστατεύσει το κύρος μου και εμένα" γι' αυτό με έβαλε ο υπουργός σε αναστολή από τα καθήκοντά μου".

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο παιδείας σήμερα ο πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, απέδωσε την έκδοσή της σε συγκεκριμένα συμφέροντα εντός του Υπουργείου. Είπε αναλυτικά "ορισμένοι κύκλοι εντός του υπουργείου Παιδείας με χοντρά οικονομικά συμφέροντα, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για κακουργήματα και μιλάω και για πρώην πρυτάνεις και για ειδικούς γραμματείς που έχουν παραπεμφθεί με κατηγορίες στη δικαιοσύνη θέλουν να πλήξουν το πρόσωπο Καραμπίνη προκειμένου να στρογγυλοποιήσουν τις εις βάρος τους κατηγορίες.  Υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούνται για ευρωπαϊκά προγράμματα και οι οποίοι έχουν συγγενική σχέση με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος". 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ