ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Επιστολή - παρέμβαση του ΕΒΕΡ στον υπουργό Εσωτερικών για τις διαμαρτυρίες των φωτογράφων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σωματείο Φωτογράφων Ν.Ροδόπης
Φωτογράφοι
ΕΒΕΡ

Επισυνάπτεται το ψήφισμα του Σωματείου Φωτογράφων Ροδόπης το οποίο υιοθέτησε ομόφωνα  το Δ.Σ. του ΕΒΕΡ

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, απέστειλε ο πρόεδρος   του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου να αναθέσει σε μία εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών για αστυνομικές ταυτότητες σε όλη την Ελλάδα. Στην επιστολή επισυνάπτεται το ψήφισμα του Σωματείου Φωτογράφων Ροδόπης το οποίο υιοθέτησε ομόφωνα  το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κατά την υπ. αριθ. 2/26.02.2018 συνεδρίασή  του.


Συγκεκριμένα:
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης επιθυμεί να σας μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό του αλλά και την αντίθεσή του, στους σχεδιασμούς σας να αναθέσετε σε μία μόνο εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών για τα νέα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, πανελληνίως, εντός των αστυνομικών τμημάτων.


Η πρόθεση σας αυτή, θα σηματοδοτήσει την καταστροφή για τον κλάδο του επαγγελματία φωτογράφου, σε μία περίοδο που αντιμετωπίζει έντονες δυσκολίες αλλά και πλήττεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μεγάλο μέρος των εσόδων τους.

Την ποιότητα των υπηρεσιών τους αποδεικνύει το γεγονός ότι για το ελληνικό διαβατήριο, το οποίο αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα έγγραφα παγκοσμίως, χρησιμοποιείται φωτογραφία από τους επαγγελματίες φωτογράφους. Επίσης, χιλιάδες πολίτες θα αναγκαστούν να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις ώστε να εξυπηρετηθούν από αστυνομικά τμήματα που θα διαθέτουν την συγκεκριμένη υποδομή, γεγονός που θα δημιουργήσει επιπλέον δυσκολίες. Σημαντικότατα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όμως και άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.


Κύριε υπουργέ, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες της χώρας δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Με τις υψηλότατες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα, πληρώνουν δυσανάλογα μεγαλύτερο μέρος της κρίσης από αυτό που τους αναλογεί. 


Επειδή το επάγγελμα του φωτογράφου απασχολεί σημαντικό αριθμό επαγγελματιών και διατηρεί θέσεις εργασίας, σας ζητούμε να τους διαβεβαιώσετε επισήμως ότι δεν θα ισχύσει τίποτα από τα παραπάνω. 


Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα έχετε οδηγήσει ένα ολόκληρο επάγγελμα σε αφανισμό. Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειές σας και για την αποδοχή του αιτήματός μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ