ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2016 - 14:02
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΔ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από θαλάσσια διάσωση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θάλασσα
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Διάσωση

Σε συνεργασία με τη Νορβηγία

Εκπαίδευση σε διαδικασίες θαλάσσιας διάσωσης παρακολουθούν, σε τακτά χρονικά διαστήματα, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει συνάψει η ΕΟΔ -μετά την έκρηξη του προσφυγικού ζητήματος- με τη Νορβηγική Οργάνωση RS-Norwegian Society for Sea Rescue και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί τέσσερις κύκλοι εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό κέντρο της Νορβηγικής Οργάνωσης στο Horten της Νορβηγίας. Οι εθελοντές παρακολουθούν θεωρητικές παρουσιάσεις, αλλά και πρακτικά μαθήματα στους τομείς: διάσωση, αεροδιάσωση, χειρισμό διάφορων σκαφών, πρώτες βοήθειες, διαχείριση ομάδων  και τρόπους αναζήτησης, εκπαίδευση στον εξομοιωτή, πυρόσβεση κ.α.

Στα σεμινάρια, που η διάρκεια του καθενός ήταν πέντε μέρες συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΟΔ Ροδόπης Στάθης Γκεβρέκης, αλλά και ο Σύμβουλος της Ομάδας, μέλος της Παραρτήματος Μαγνησίας, Χάρης Παπαμαρκάκης. Ο διασώστης, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών, από την ΕΟΔ και Διεθνείς Οργανισμούς συμμετείχε στον τέταρτο κύκλο, που αφορούσε στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Την ώρα που προετοιμάζονται τα συλλαλητήρια, οι  αντιδράσεις για την ονοματοδοσία των Σκοπίων και οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικοί συμμετέχουν σε αυτά και ζητούν και βολικό  δημοψήφισμα,  έρχονται οι δηλώσεις του ειδ

Ημερολόγιο