ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ενοχλεί το παραεμπόριο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
παραεμπόριο
Πλατεία Ειρήνης
Καταγγελία

Έλεγχος της αστυνομίας στην πώληση αποκριάτικων ειδών, γλυκών και άλλων

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τους πλανόδιους μικροπωλητές στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής κλήθηκε να ελέγξει χθες το μεσημέρι η αστυνομία, κατόπιν καταγγελίας. Συγκεκριμένα επαγγελματίες ενημέρωσαν τόσο τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής όσο και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης για την πώληση εποχιακών ειδών και συγκεκριμένα αποκριάτικων ειδών, αλλά και τροφίμων όπως γλυκίσματα, αμφιβόλου ποιότητας και για πωλητές, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούνται ενδεχομένως χωρίς άδεια. Ενημερώθηκε η αστυνομία, η αντιπεριφέρεια Ροδόπης και το τμήμα Εμπορίου και ζητήθηκε να γίνει έλεγχος. 


Για το παραεμπόριο το οποίο πλέον παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έκανε λόγο η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου λέγοντας χαρακτηριστικά "πρέπει να το σταματήσουμε και πρέπει να το χτυπήσουμε στη ρίζα του. Δεν μπορεί να υπάρχουν από τη μια καταστήματα στο στεγασμένο εμπόριο τα οποία τιμωρούνται με λουκέτα πολλών ημερών για μη έκδοση αποδείξεων των 5 ή των 10 ευρώ και από την άλλη να στηρίζουμε το παράνομο υπαίθριο εμπόριο" 


Επικεντρώνει το λόγο της γύρω από τον ελληνοβουλγαρικό κάθετο άξονα για να πει ότι "την τελευταία περίοδο είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση". Μάλιστα η πραγματοποίηση στην πόλη αποκριάτικων εκδηλώσεων που ευνοούν την κίνηση των πολιτών είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μικροπωλητών σε πολλά σημεία της Κομοτηνής. "Δεν είμαστε κατά των εκδηλώσεων, αντίθετα τις επικροτούμε, αλλά θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος", πρόσθεσε και ανέδειξε εκ νέου την ανάγκη λειτουργίας κλιμακίων ελέγχου, που καλούνται να επιβάλλουν την τάξη και να προστατέψουν το νόμιμο εμπόριο. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε