ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ενοχλεί η φωτογραφική πειρατεία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σωματείο Φωτογράφων Ν.Ροδόπης
Φωτογράφοι

Κινήσεις εναντίον όσων ασκούν παράνομα το επάγγελμα προαναγγέλλει το Σωματείο Φωτογράφων Ν. Ροδόπης 


"Δυστυχώς είναι εύκολο να είναι παράνομος, παρά νόμιμος", αναφέρει ανακοίνωση

Δήμητρα Συμεωνίδου

Την φωτογραφική πειρατεία που βρίσκει πρόσφορο έδαφος να διαφημίζεται μέσω των κοινωνικών μέσω δικτύωσης και από εκεί να έλκει πελατεία, επιδιώκει να ελέγξει το Σωματείο Φωτογράφων Ν. Ροδόπης και γι' αυτό προαναγγέλλει κινήσεις εναντίον όσων ασκούν παράνομα το επάγγελμα. Ιδιώτες που αυτοδιαφημίζονται ως φωτογράφοι, που παρουσιάζουν τις υπηρεσίες τους ως επαγγελματικές, εξευτελίζουν τις τιμές, αφού δεν αποδίδουν τίποτα προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία που υποχρεούνται να αποδίδουν οι νόμιμοι του επαγγέλματος, πλήττουν τοπικά τον κλάδο. 


Οι επαγγελματίες φωτογράφοι του νομού μας θέλοντας να προστατεύσουν την εργασίας τους που με κόπο και αγώνα διατηρούν, όπως τονίζουν, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία δηλώνουν ότι "δεν θα ανεχτούν άλλο την πειρατεία που τα τελευταία χρόνια συνεχώς τους τρώει το ψωμί.

Οποιοσδήποτε δεν ανήκει στο σωματείο ή δεν αποδίδει φόρο είναι παράνομος. Η οικονομική κρίση στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έδωσε έδαφος σε πολλούς να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτή. Δυστυχώς είναι εύκολο να είναι παράνομος, παρά νόμιμος". 


Γίνεται ειδική μνεία στις φωτογραφικές υπηρεσίες που προτείνονται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και ειδικά σε όσες διαφημίζονται εκεί ανέλεγκτα.  


Οι επαγγελματίες φωτογράφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατεύσουν τη δουλειά, τα καταστήματα και τις οικογένειές τους από φαινόμενα παρανόμων που ασκούν το επάγγελμα και παράλληλα καλούν το καταναλωτικό κοινό να υποστηρίξει τους νόμιμους επαγγελματίες. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ