ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Έκτακτη ενίσχυση σε κάτοικο που είδε το σπίτι του να καίγεται

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά
Δήμος Κομοτηνής

Η πυρκαγιά έκαψε την οροφή, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα

Δήμητρα Συμεωνίδου

Την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε δημότη που επλήγη από αιφνίδιο γεγονός, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής στην τελευταία συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου. 


Ο Δήμος οφείλει στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής να μεριμνά για τη στήριξη των δημοτών του που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε οικονομική δυσχέρεια και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν άμεσες και στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες, οι οποίες έχουν χαρακτήρα έκτακτο και εξαιρετικό ή οφείλονται σε απρόβλεπτα και αιφνίδια περιστατικά.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία ευρισκόμενη εντός του οικισμού Ηφαίστου του Δήμου Κομοτηνής, είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς όλη η οροφή του σπιτιού, ενώ κάηκαν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, όλη η κουζίνα και προσωπικά έγγραφα των ενοίκων. 


Από την επιτόπια έρευνα που διεξήγαγε η κοινωνική λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, και της συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών που απαιτούνται για την περίπτωση, προέκυψε ότι ο δημότης χρήζει άμεσης οικονομικής στήριξης του Δήμου με το ποσό των 500€.


Το δημοτικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στην χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου στο κυβερνητικό στρατόπεδο,  ειδικά όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι το άσπρο είναι μαύρο και το μαύρο άσπρο.