ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εκκενώθηκε το βράδυ της Τετάρτης το προσκοπικό κατάλυμα στα Πάτερμα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πάτερμα
εκκένωση
Πρόσκοποι

Εντός ήταν τέσσερις ενήλικες και είκοσι πέντε ανήλικοι

Διονύσης Βοργιάς

Αστυνομία, Πυροσβεστική, Π.Ε. Ροδόπης και Πολιτική Προστασία, συντονίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου και ενώ ο νομός πλήττονταν από ακραία καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να γίνει προληπτική εκκένωση του προσκοπικού καταλύματος στα Πάτερμα. Στον ορεινό όγκο του νομού, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα πάνω από το ομώνυμο χωριό, υπάρχει το προσκοπικό καταφύγιο στο οποίο βρίσκονταν τέσσερις ενήλικοι συνοδοί και ανήλικοι πρόσκοποι.

Στο σημείο οι πρόσκοποι δεν είχαν σήμα στα κινητά τους, κι αυτό δημιούργησε ανησυχία στους αρμοδίους, που έσπευσαν να δουν εάν είναι καλά. Αφότου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους, διατάχθηκε προληπτική εκκένωση του χώρου. Με την συνοδεία αστυνομικού κατέβηκε από το βουνό το προσκοπικό βανάκι και όλοι τους κατευθύνθηκαν προς το χωριό. Εκεί, με απόφαση αστυνομίας άνοιξε το παλιό δημοτικό σχολείο, όπου και διανυκτέρευσαν οι πρόσκοποι, με τους αρμόδιους να διασφαλίζουν την ασφάλειά τους. Ευτυχώς, το πέρασμα της κακοκαιρίας δεν έπληξε τόσο έντονα αυτήν την περιοχή της Ροδόπης, όσο άλλες περιοχές, αλλά οι αρμόδιοι – ως όφειλαν – έκαναν την προληπτική εκκένωση μέχρι τις 11 το βράδυ της Τετάρτης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εκτός σχολικών γευμάτων τα σχολεία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών,  αφού αρνητική απάντηση δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Εργασίας,  στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Σύριζα  Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτο