ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2013 - 12:00
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διώξεις και σε πανεπιστημιακούς του Δημοκρίτειου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόδικοι για παράβαση καθήκοντος πρώην πρυτάνεις του ΔΠΘ και μέλη ΔΕΠ άλλων πανεπιστημίων όπως αποκαλύπτει απάντηση του υπουργείου Παιδείας σε ερώτηση του βουλευτή Κων. Αϊβαλιώτη
Ρεπορτάζ από αυτά που γίνονται με βαριά καρδιά είναι το σημερινό όπου η αφρόκρεμα των πανεπιστημιακών μας δασκάλων καλείται να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Το έγγραφο το οποίο γίνεται αναφορά είναι απάντηση στην ερώτηση με αριθμό 5789/2-11-10 του βουλευτή Κων. Αϊβαλιώτη, όπου ο τότε υφυπουργός παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων ήταν ο Ιωάννης Πανάρετος που απέστειλε αναλυτικότατο έγγραφο όλων των εμπλεκομένων με την δικαιοσύνη πανεπιστημιακών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων του Δημοκριτείου  για παράβαση καθήκοντος σε υποθέσεις που δεν γνωστοποιούνται αναλυτικά. Το έγγραφο στάλθηκε στην Βουλή των Ελλήνων στην διεύθυνση κοινοβουλευτικού ελέγχου τμήμα ερωτήσεων αλλά δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας. Από τον Ιανουάριο του 2011 που εκδόθηκε. Προβληματίζει πάντως για τα άτομα που αναφέρονται μεταξύ των οποίων και δικοί μας πανεπιστημιακοί όπως και σχεδόν απ΄ όλα τα πανεπιστήμια της χώρας.
«… Το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στις περιπτώσεις κατά τις οποίες του κοινοποιείται η σχετική καταδικαστική απόφαση, προβαίνει στην έκδοση υπουργικής απόφασης για αποχή του μέλους Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) από τα καθήκοντά του. Από τα στοιχεία τα οποία διαθέτει το υπουργείο Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τα οποία αναφέρονται στη χρονική περίοδο από 27-2-2003 μέχρι σήμερα, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις κατά μελών ΔΕΠ και πρυτάνεων ως ακολούθως:

-ΚΟΪΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, λέκτορας ΔΠΘ, τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, παράβαση καθήκοντος και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση.
-ΣΧΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, καθηγητής ΔΠΘ, τμήμα Νομικής, παράβαση καθήκοντος.
-ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, καθηγητής ΔΠΘ τμήμα Πολιτικών Μηχανιών, παράβαση καθήκοντος.
-ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, καθηγητής ΔΠΘ, τμήμα Ιατρικής, παράβαση καθήκοντος.
-ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, καθηγητής ΔΠΘ, τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, παράβαση καθήκοντος.
-ΛΙΩΛΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, καθηγητής ΔΠΘ, τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
-ΜΠΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιά, τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής, παράβαση καθήκοντος, ποινή φυλάκισης 12 μηνών (με τριετή αναστολή) για πράξη ψευδούς καταμήνυσης.
-ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ, καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης, γενικό τμήμα, παράβαση καθήκοντος.
-ΦΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης, τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, παράβαση καθήκοντος.
-ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης, Γενικό Τμήμα, παράβαση καθήκοντος και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης (ήταν μέλος πειθαρχικού συμβουλίου, δεν εξαιρέθηκε ως όφειλε από τη συζήτηση και λήψη απόφασης της υπόθεσης Αβδελά).
-ΤΣΑΜΑΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, λέκτορας, Πανεπιστήμιο Πατρών, τμήμα Ιατρικής, πλαστογραφία, αποχή από την άσκηση καθηκόντων, ανάκληση αποχής 27/11/2008 λόγω προσωρινής παύσης ποινικής δίωξης.
-ΚΩΝΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, παράβαση καθήκοντος και υπεξαίρεση, αποχή από την άσκηση καθηκόντων.
-ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ, καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, τμήμα Ψυχολογίας, παράβαση καθήκοντος και υπεξαίρεση, αποχή από την άσκηση καθηκόντων.
-ΓΕΤΙΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, καθηγητής, άντειο  Πανεπιστήμιο, τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, παράβαση καθήκοντος και υπεξαίρεση, αποχή από την άσκηση καθηκόντων.
-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, τμήμα Κοινωνιολογίας, παράβαση καθήκοντος και υπεξαίρεση, αποχή από την άσκηση καθηκόντων.
-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, αναπληρωτής καθηγητής, Α.Π.Θ., τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ? εξακολούθηση με την επιβαρυντική περίπτωση της χρήσης πλαστού εγγράφου, και της απάτης κατ? εξακολούθηση, αποχή από την άσκηση καθηκόντων.
-ΒΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, καθηγητής, Ε.Μ.Π., Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, συκοφαντική δυσφήμιση, ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή, αποχή από την άσκηση καθηκόντων.
-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, αναπληρωτής καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ποινή φυλάκισης 2 ετών (με τριετή αναστολή) για τη διάπραξη του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας (αρθρ. 235 Π.Κ.), αποχή από την άσκηση καθηκόντων.
-ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, παράβαση καθήκοντος.
Όσον αφορά τα ΤΕΙ, έχουν ζητηθεί από όλα τα Τεχνολογικά Ιδρύματα σχετικά στοιχεία, προκειμένου να σας ενημερώσουμε.

Ο υφυπουργός Ιωάννης ΠανάρετοςΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Τέσσερις πανεπιστημιακοί γιατροί θ΄αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη για απιστία εν τη υπηρεσία 
Αφορά υποθέσεις δέκα ετών πριν?

Δεύτερο έγγραφο 
της εισαγγελίας Αλεξανδρουπόλεως γνωστοποιεί αδικήματα απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, 
σε τέσσερα πρόσωπα!  

Το δεύτερο έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΧΡΟΝΟΣ απευθύνεται στον πρύτανη του ΔΠΘ  όπου γνωστοποιείται η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων στελεχών του Δημοκριτείου με τη διευκρίνιση ότι η διοίκηση του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου με έγγραφό της στην εισαγγελία Εφετών Θράκης και στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με το αν έχει καταστεί αμετάκλητη η παραπομπή των συγκεκριμένων ατόμων σε δίκη, όπως αναφέρει ο διοικητής Νικόλαος Ραπτόπουλος.
«Αλεξανδρούπολη 18-07-2013
Προς τον πρύτανη ΔΠΘ, Κομοτηνή
Θέμα: Γνωστοποίηση άσκησης ποινικών διώξεων
Με τα με αριθμούς πρωτοκόλλου 257, 258, 260 και 261 έγγραφα της αξιοτίμου αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Συμέλας Καρακασίου (τα οποία σας επισυνάπτουμε), μας γνωστοποιήθηκε η άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος μελών Δ.Ε.Π. Ιατρικής Τμήματος, για τα αδικήματα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, η ζημία από την οποία υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού και κατ? εξακολούθηση και του άρθρου 1 παρ. 1β του Ν. 1608/1950.
Σε βάρος της Χαριτωμένης Πιπερούδη του Νικολάου, κατοίκου 5ο χλμ Αλεξανδρούπολης ? Μάκρης, τακτικού μέλους του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης από 1-1-2002 έως 25-3-2002, ιατρού.
Σε βάρος Σοφίας Καρτάλη του Ιωάννη, κατοίκου Αλεξανδρούπολης, μέλους του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης από 19-4-2002 έως 6-6-2002, ιατρού.
Σε βάρος Βασιλείου Βαργεμέζη του Αλεξάνδρου, κατοίκου Αλεξανδρούπολης, μέλους του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, με την ιδιότητα του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΓΝΑ από 26-3-2002 μέχρι 3-6-2005, ιατρού.
Σε βάρος Γεωργίου Μπουρίκα του Κωνσταντίνου, κατοίκου Αλεξανδρούπολης, διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και μέλους του Δ.Σ. του Π.Ν.Γ. Αλεξανδρούπολης από 1-6-2002 έως 30-5-2003, ιατρού». 
Και τα δύο έγγραφα αποτυπώνουν ένα νοσηρό κλίμα που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τους ακαδημαϊκούς μας δασκάλους, που έχουν βεβαίως το τεκμήριο της αθωότητας αφού δεν έχουν προσαχθεί σε δίκες, αλλά παράλληλα η εμπλοκή τους και μόνο τραυματίζει την εικόνα τους ως λειτουργών της δημόσιας παιδείας  μέχρι την οριστική έκβαση των υποθέσεων και την απαλλαγή τους η μη.
«Χ»

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Aκόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε και ήδη στις πρώτες δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται,  μιλούν όλες για έκπληξη της κεντροαριστεράς,  πως το ενιαίο πλέον σχήμα, θα φέρει  δημοσκοπικά ποσοστά σε διψή

Ημερολόγιο