ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2017 - 14:36
ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διένειμαν στις εκκλησίες φυλλάδια για τις τηλεφωνικές απάτες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκκλησία
αστυνομία
Τρίτη Ηλικία
Έγκλημα
Ενημέρωση

Οι ιερείς απευθυνόμενοι στους πιστούς, τους επισήμαναν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με αγνώστους που επικοινωνούν μαζί τους

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής περιστατικών εξαπάτησης ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, από επιτήδειους που τους προσεγγίζουν με σκοπό την καταβολή χρημάτων, συνεχίζει τις ενημερωτικές δράσεις προς τους πολίτες της περιφέρειάς μας.

Μια ακόμη δράση προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (19-3-2017), με την πολύτιμη βοήθεια της Εκκλησίας και συγκεκριμένα των επτά Μητροπολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, του Μητροπολίτη Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιου, του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως – Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμου, του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Αναλυτικότερα, μετά τη λειτουργία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, στις εκκλησίες που βρίσκονται στα χωριά και τις πόλεις της περιφέρειας μας, αστυνομικοί των έξι Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειάς μας, με την βοήθεια των επιτρόπων της κάθε ενορίας, διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για τους πολίτες. Πρόκειται για φυλλάδια που σχεδιάστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στα οποία αναφέρεται η μεθοδολογία δράσης των επιτηδείων που επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες προκειμένου να προστατευτούν.  

Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή των ιερέων, οι οποίοι απευθυνόμενοι στους πιστούς, τους επισήμαναν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με αγνώστους που επικοινωνούν μαζί τους.  

Για την πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης συνέδραμαν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (ΚΑΜ), οι Τοπικοί Αστυνόμοι και οι Αστυνομικοί της Γειτονίας που λειτουργούν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της περιφέρειας μας.  

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους φορείς της περιοχής, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είχαμε αναφέρει πριν από μερικές εβδομάδες,  ότι δεν υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από πλευράς μελών ΔΕΠ του πανεπιστήμιου μας,  για να καταθέσουν υποψηφιότητες ως πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις,  στις επόμενες  εκλ

Ημερολόγιο