ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ"

Δεν είχαν άδεια εκτέλεσης εργασιών, βλέπουν ...καταπίεση στη νομιμότητα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής

Φυλάκιση και πρόστιμο για τον Κοράι Χασάν με την κατηγορία της ανακαίνισης χωρίς άδεια

Δεν είχαν άδεια εκτέλεσης εργασιών, αλλά βλέπουν ...καταπίεση στη νομιμότητα εξαιτίας καταδίκης. Η περίπτωση της αυτοαποκαλούμενης "Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής" καταντάει τραγελαφική όταν οι απανταχού "υπερασπιστές" δικαιωμάτων μιλούν για καταπίεση εις βάρος των ανθρώπων του καταργημένου σωματείου, όταν δεν τηρούν τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες. 

Το τελευταίο παράδειγμα έρχεται από δίκη που απασχόλησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής στις 2 Οκτωβρίου 2018. Εκεί κατηγορούμενος ήταν ο πρώην πρόεδρος Κοράι Χασάν της αποκαλούμενης "Τουρκικής Ένωσης Νεολαίας της Κομοτηνής" (GTGB), ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ με την αιτιολογία ότι εκτέλεσε εργασίες ανακαίνισης στο κτίριο χωρίς άδεια.

Ο Κοράι Χασάν που υπηρέτησε ως πρόεδρος στη Νεολαία το χρονικό διάστημα 2010-2017, έκανε εργασίες όπως βάψιμο στο κτίριο, αλλαγή στα κεραμίδια και επισκευές στις τουαλέτες. Όμως όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία εκτέλεσε αυτές τις εργασίες χωρίς άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης, όπως πρέπει να συμβαίνει με την εκτέλεση εργασιών, έστω και μικρής κλίμακας. Ακριβώς για το λόγο αυτό καταδικάστηκε. Μάλιστα για τον Κοράι Χασάν ακολούθησε κι άλλη δίκη με παρόμοιες κατηγορίες. Αλλά καθώς κρίθηκε ασαφές αν για κάποιες από τις εργασίες είχε ληφθεί ή όχι άδεια, η δίκη αναβλήθηκε για τις 18/6/2019 ώστε να ερευνηθεί για ποια υπήρχε άδεια.

Καταπίεση της μειονότητας βλέπει ο πρόεδρος της αποκαλούμενης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου που έχει κάνει επάγγελμα την δυσφήμιση της χώρας μας από το εξωτερικό όπου δραστηριοποιείται. Αυτός σε ανακοίνωσή του λέει "καταδικάζουμε την απόφαση που δόθηκε για την φυλάκιση και πρόστιμο στον πρώην πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Νεολαίας Κομοτηνής Δρ. Κοράι Χασάν. 

Η φυλάκιση και το πρόστιμο για τον Χασάν λόγω ανακαινίσεων που έγιναν χωρίς κανέναν άλλο σκοπό εκτός από τη βελτίωση των φυσικών συνθηκών της τοπικής κοινότητας του σωματείου κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, είναι εκφοβισμός απέναντι στους ανθρώπους και οργανώσεις που εκπροσωπούν την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης. 

Η Ελλάδα, η οποία έκλεισε τις ενώσεις μας γιατί περιέχουν στα ονόματά τους τη λέξη ''Τουρκική'' και δεν επιτρέπει την ίδρυση νέων, έδειξε τη μη ανεκτικότητά της απέναντι στην τουρκική παρουσία στην περιοχή".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ