ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Ασέλγησε σε βάρος του σκύλου του

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζώα
Βία
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η υπόθεση έχει απασχολήσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ένα πρωτοφανές περιστατικό κακοποίησης ζώου που έλαβε χώρα στο νομό Ροδόπης ανέδειξε ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Διονύσιος Λαμπρίδης. Ο κος Λαμπρίδης ήταν ομιλητής στην ημερίδα με θέμα "αντιμετώπιση και διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων" που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της Κομοτηνής.

Ο αντιεισαγγελέας μίλησε για το νομικό πλαίσιο που διέπει τα ζώα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε περιπτώσεις κακοποίησης που απασχόλησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης και για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Μία από τις περιπτώσεις στις οποίες αναφέρθηκε ήταν η σεξουαλική κακοποίηση ζώου από τον κάτοχο του.

Σύμφωνα με όσα είπε ο θύτης της κακοποίησης έβαζε το ζώο πάνω στα γεννητικά του όργανα και έβαζε το δάχτυλο του στα γεννητικά όργανα του ζώου. Συνολικά μίλησε για εφτά περιπτώσεις κακοποίησης ζώων στο νομό Ροδόπης για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Σε αυτές και στο σύνολο του περιεχομένου της ημερίδας θα αναφερθούμε σε εκτενές δημοσίευμα στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας μας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης,  που είχε τον τρόπο του να μεταδίδει τις αστείρευτες γνώσεις του,  συγγραφέας, διανοούμενος,  άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν  ο Σαράντος Καργάκος.