ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου, 2017 - 18:27
ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Απολύθηκε ζευγάρι διπλωματών από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τουρκία
Τουρκικό Προξενείο

Κάνουμε λόγο για τους Νταβούτ Οτζάκ και Ντέρια Οτζάκ

Απολύθηκαν από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών οι διπλωμάτες Νταβούτ Οτζάκ και Ντέρια Οτζάκ, οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό μαζί με τα παιδιά τους αλλά είχαν κληθεί να επιστρέψουν στα κεντρικά γραφεία του Υπ. Εξωτερικών, ενώ υπηρετούσαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Υπενθυμίζουμε ότι από το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου είχε ξεσπάσει ένα "θρίλερ" με τον υποπρόξενο του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή Νταβούτ Οτζάκ και την σύζυγό του Ντέρια (υπηρετούσε ως διπλωματική υπάλληλος).

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν τότε τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέφυγε στην Ιταλία με πλοίο της γραμμής στις 14 Νοεμβρίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αιτία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μια εντολή μετάθεσης που πήρε ο Νταβούτ Οτζάκ από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την Άγκυρα. Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι Τούρκων διπλωματών που εξαφανίζεται από τη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Ένα ακόμη εγκατέλειψε τον περασμένο Μάιο, το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης όπου υπηρετούσαν ως αναπληρωτές πρόξενοι.

Όπως τότε ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Νταβούτ Οτζάκ και η Ντέρια διέφυγαν φοβούμενοι την έρευνα για την εμπλοκή τους με το Κίνημα Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης τους  τελευταίους  μήνες  και με βάση τα θετικά μηνύματα που λαμβάνει από τους πρώην δανειστές μας και συμμάχους,  που παλιότερα τους θεωρούσε συλλήβδην …εχθρούς,  είναι ότι

Ημερολόγιο