ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2019 - 16:58
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

Ανοιχτά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναστολή κινητοποιήσεων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου
αναστολή κινητοποιήσεων

Είχαν συνάντηση με την βουλευτή Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, εμμένουν στα αιτήματά τους

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους για την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, καθώς ο στόχος τους για έναν δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση επετεύχθη, ανακοίνωσε η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου. Σε μία τρίωρη συζήτηση με την βουλευτή Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Γκαρά Νατάσα οι επαγγελματίες ανέλυσαν τα προβλήματα του κλάδου, τις ιδιαιτερότητές του καθώς και την απόφασή τους για αυτόν τον τρόπο αντίδρασης. Συμφώνησαν ότι η μεμονωμένη μείωση ΦΠΑ στο φαγητό είναι ένα πρώτο θετικό βήμα καθώς επίσης ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και ιδιαίτερα. Η βουλευτής δήλωσε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς και της ανησυχίες των επαγγελματιών και ότι το επόμενο διάστημα θα είναι αρωγός των προσπαθειών τους  για γνωστοποίηση των αιτημάτων στους αντίστοιχους υπουργούς και φυσικά στην κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει: "Θεωρούμε ένα πετυχημένο και πρώτο βήμα την συνάντηση μας με την κυρία Γκαρά καθώς βοηθάει να ακουστεί η Ένωσή μας μέσα από μία σειρά διαδικασιών και υπάρχει πλέον ένας δίαυλος επικοινωνίας που ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως όφελος του κλάδου μας. Ως εκ τούτου ως δείγμα καλής θέλησης από την πλευρά μας αποφασίσαμε την αναστολή του κλεισίματος των καταστημάτων μας για την Πέμπτη 23 Μαΐου. Ξεκινάμε μία διαπραγμάτευση των θέσεων μας με απώτερο σκοπό την επίλυση όσων περισσότερων προβλημάτων μπορούμε. Εμμένουμε στις θέσεις μας και θα παλέψουμε γι' αυτές. Τα αιτήματά μας είναι: 1. Μονοψήφιο Φ.Π.Α. και χαρακτηρισμός ως ιδιώνυμο αδίκημα η μη καταβολή του, 2. Μείωση φορολογικών συντελεστών, 3. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους (εργοδοτικές εισφορές), 4. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων, 5. Αύξηση σε σωστά πλαίσια των dΒ (decibel) μουσικής ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, 6. Αλλαγή νόμου κλεισίματος των καταστημάτων για 10 ημέρες".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τώρα που  ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τις πύλες για να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες και προφανώς να πλημμυρίσει τη χώρα μας,  προάγγελος του τι μέλλει να  συμβεί, είναι η πολιτική που θέλει να εφα