ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Άννα Διαμαντοπούλου: "Είναι μία ανοησία"

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άννα Διαμαντοπούλου
Νομική σχολή
Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

Βλέπει μία ψηφοθηρική απόφαση και καταθέτει σχόλιο αναφορικά με τις εσωτερικές εξελίξεις στο Δ.Π.Θ.
 

Διονύσης Βοργιάς

Στην Κομοτηνή βρέθηκε χθες η τέως υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ως ομιλήτρια σε φοιτητική εκδήλωση, για την οποία θα υπάρχει ενημέρωση στην αυριανή έντυπη έκδοση του Χρόνου. Η κα Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της πριν την έναρξη της εκδήλωσης, κατέθεσε κι ένα σύντομο σχόλιο αναφορικά με την εξαγγελία του νυν υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την επιβεβαίωση του πρωθυπουργού, περί ίδρυσης τέταρτης Νομικής. 


"Η εξαγγελία (Γαβρόγλου) είναι μία ανοησία: Πρώτον, γιατί η χώρα δεν χρειάζεται μία τέταρτη Νομική, αντίθετα χρειάζεται να επενδύσει στις Νομικές που έχει. Δεύτερον, γιατί είναι αδύνατο να δημιουργηθούν νέες σχολές και πανεπιστήμια, όταν η χώρα δεν μπορεί να συντηρήσει τις σχολές που ήδη έχει. Θεωρώ πως είναι ακόμη μία ιστορία εξαγγελιών για ψηφοθηρία", είπε. 


Η κα Διαμαντοπούλου κατέθεσε και τον προβληματισμό της σχετικά με τις εσωτερικές εξελίξεις που ταλανίζουν αυτό τον καιρό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κι απορρέουν κυρίως από την προσωποκεντρική κόντρα Γαβρόγλου-Καραμπίνη. Γι' αυτές τις εξελίξεις, η κα Διαμαντοπούλου είπε ότι "το Δημοκρίτειο είναι ένα από τα πιο ιστορικά πανεπιστήμια της χώρας, κι αυτό φαίνεται από τους αποφοίτους του, που βρίσκονται σε όλες τις θέσεις της πολιτικής, διανοητικής, κοινωνικής, οικονομικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας. Είναι κρίμα να έρχεται στον δημόσιο διάλογο γι' αυτό τον λόγο". 


Καταληκτικά, η τέως υπουργός είπε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τον ίδιο το νόμο. "Το πρόβλημα είναι το σύστημα των πανεπιστημίων. Όταν ο ελέγχων και ο ελεγχόμενος είναι το ίδιο πρόσωπο, όταν όλες οι εξουσίες μαζεύονται στους πρυτάνεις, είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις. Γι' αυτό και είχε ψηφιστεί ο νόμος για τα πανεπιστήμια, στον οποίο γινόταν διαχωρισμός εξουσιών και στον πρύτανη δινόταν μόνο το πανεπιστημιακό έργο. Ο πρύτανης δεν είναι για να επιβλέπει εργολάβους, να φροντίζει τις εστίες και τα φοιτητικά εστιατόρια, ο πρύτανης είναι για να ασχολείται με το ακαδημαϊκό έργο. Αυτό προσπαθούσε να κάνει ο νόμος, κι αυτό το κατέστρεψαν", κατέληξε.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλά μας τα είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από την Κομοτηνή,  ότι το μεταναστευτικό οφείλεται βέβαια σε πολέμους, φτώχεια και  διεφθαρμένες καταστάσεις, σε χώρες της Ασίας κ