ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 5 Μαρτίου, 2018 - 14:14
ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Αναβλήθηκε η δίκη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τουρκία
Έβρος
Στρατός

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συνάντηση με τις οικογένειες τους 

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη είχαν την ευκαιρία να δουν τους γονείς τους σήμερα 05/03, κατόπιν ειδικής άδειας που έδωσαν οι τουρκικές αρχές. Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μία ώρα, πέρα από τις οικογένειες, ήταν παρόντες η Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη Κατερίνα Θεοχαρίδη και ανώτατο δικαστικό στέλεχος της τουρκικής πλευράς (ο κος Μουχάμαντ Σαβράν).

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η συνάντηση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στις φυλακές σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων.

Οι δικηγόροι τους, που έχουν οριστεί από το Ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης υπέβαλαν ένσταση επί της απόφασης της προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών, όμως αυτή απλώς «παραλήφθηκε» από το δικαστήριο και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα συζητηθεί.

Έως ότου γίνει αυτό πάντως -που μπορεί να γίνει και την επόμενη εβδομάδα- οι δύο νεαροί θα συνεχίσουν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, σε κελί που διαμόρφωθηκε ειδικά για την κράτησή τους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλά μας τα είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από την Κομοτηνή,  ότι το μεταναστευτικό οφείλεται βέβαια σε πολέμους, φτώχεια και  διεφθαρμένες καταστάσεις, σε χώρες της Ασίας κ