ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Αγιασμός και για τα αγόρια των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κατασκήνωση
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
Κατασκηνώσεις Μητρόπολης

Στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Κρυονερίου Προσκυνητών

Στην περιοχή του Κρυονερίου Προσκυνητών του νομού Ροδόπης μέσα σε ένα όμορφο τοπίο, βρίσκονται οι νέες εγκαταστάσεις των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουλίου ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων πραγματοποίησε την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη της δεύτερης κατασκηνωτικής περιόδου (αγόρια), ευχόμενος τα καλύτερα στους κατασκηνωτές.

Στις κατασκηνώσεις της μητρόπολης δίνεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της εκκλησίας με τη νέα γενιά. Βασικός και μοναδικός σκοπός είναι να μορφωθούν οι παιδικές ψυχές με τα διδάγματα του Χριστού. Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδιές, το θαλάσσιο μπάνιο, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων, εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.

Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, η οποία – ως φιλόστοργη μητέρα – σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής. Τέλος, τόνισε την ανιδιοτελή προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών που διακονούν στις κατασκηνώσεις, χαρακτηρίζοντάς τους παράδειγμα προς μίμηση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εκτός σχολικών γευμάτων τα σχολεία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών,  αφού αρνητική απάντηση δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Εργασίας,  στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Σύριζα  Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτο