ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

30 παιδιά ανά τμήμα, στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΛΜΕ Ροδόπης
Μαθητές
Σχολεία

"Παρακολουθούμε με οργή και αγανάκτηση" αναφέρει η ανακοίνωση

Οργισμένη ανακοίνωση, κατά της μείωσης των σχολικών τμημάτων στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και, επαγωγικά, κατά του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Παναγιώτη Κεραμάρη, εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, η ΕΛΜΕ Ροδόπης.
"Ως ΕΛΜΕ Ροδόπης παρακολουθούμε με οργή και αγανάκτηση την επίμονη και αδικαιολόγητα πείσμονα προσπάθεια που καταβάλλεται προσφάτως να μειωθούν έτι περαιτέρω τα τμήματα διδασκαλίας στις σχολικές μονάδες του νομού μας και να στοιβαχτούν οι μαθητές μας σε τμήματα των 29 και 30 μαθητών. Τελευταίο θύμα της προσπάθειας να εξασφαλιστούν πάση θυσία πόροι και εκπαιδευτικό προσωπικό είναι το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.


Συγκεκριμένα στο 3ο Γυμνάσιο φοιτούν 125 μαθητές Α τάξης, οι οποίοι αρχικά κατανεμήθηκαν σε 6 τμήματα. Όμως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης απαιτεί να κατανεμηθούν σε 5 τμήματα των 25 ατόμων. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, επειδή τίθεται το ζήτημα της επιλογής της β’ ξένης γλώσσας. Από τους 125 μαθητές οι 38 δήλωσαν ως β ξένη γλώσσα τα Γαλλικά και οι υπόλοιποι 87 τα Γερμανικά", αναφέρει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας τα επιχειρήματα με αρκετά αριθμητικά παραδείγματα. 
"Όλα αυτά με την εποπτεία και τις εντολές του κ. περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας-Θράκης. Ως ΕΛΜΕ Ροδόπης θα αντιταχθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο και, εφόσον χρειαστεί, και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να σταματήσει η πρακτική να αντιμετωπίζονται οι μαθητές μας ως σταβλισμένα ζώα σε τάξεις των 29-30 παιδιών", καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης,  που είχε τον τρόπο του να μεταδίδει τις αστείρευτες γνώσεις του,  συγγραφέας, διανοούμενος,  άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν  ο Σαράντος Καργάκος.