ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ

12,5 εκ. ευρώ για τη νέα φάση της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιατρική ΔΠΘ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Ανάπλαση

Κατασκευή μέρους του συγκροτήματος των Κτιριακών Εγκαταστάσεων και του Περιβάλλοντος Χώρου του Τμήματος

Δημοπρατήθηκε η Δ1 φάση της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή μέρους του συγκροτήματος των Κτιριακών Εγκαταστάσεων και του Περιβάλλοντος Χώρου του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα τα κτίρια 1 και 13 του συγκροτήματος και το τμήμα Β’ του Περιβάλλοντος Χώρου που περιλαμβάνει το δυτικό τμήμα του συνολικού περιβάλλοντος χώρου.

Στο κτήριο 1 που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του γηπέδου προβλέπεται να στεγασθούν τα πέντε Αμφιθέατρα (2x750 θέσεων και 3x150 θέσεων), οι αίθουσες φροντιστηρίων (4x104 τ.μ.), η γραμματεία, το κυλικείο και οι κοινοί χώροι του Τμήματος. Οι ενότητες αυτές οργανώνονται γύρω από ένα μεγάλο διώροφο στεγασμένο αίθριο που αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς και σύνδεσης των διαφόρων λειτουργιών του κτηρίου.

Το κτήριο 13 αποτελεί τον υπαίθριο στεγασμένο διάδρομο-στοά σύνδεσης του κτηρίου 1 με τα ήδη κατασκευασμένα κτήρια των εργαστηρίων. Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, οδοποιίας, διαμόρφωσης πλακοστρωμένων επιπέδων, καθιστικών κλπ., και εργασίες χωματουργικών για την φύτευση μόνιμου και εποχιακού πρασίνου.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή ενός κεντρικού υδάτινου στοιχείου ρέματος-λίμνης με ανακυκλούμενο νερό, που δημιουργείται στην θέση όπου υπάρχει μία φυσική ρεματιά. Μέσω τοπικού οδικού δικτύου προσπέλασης με χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων που περιλαμβάνονται στον περιβάλλοντα χώρο τα κτήρια συνδέονται με την περιφερειακή οδό της Πανεπιστημιούπολης. Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων ανέρχεται σε 4.913 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 10,2 στρέμματα.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε