ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 16 Μαΐου, 2018 - 14:11
Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

Ξεκίνησε ο ιερός μήνας του ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους της Θράκης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ραμαζάν μπαϊράμ

Εκτοξεύτηκαν οι κροτίδες για την αναγγελία

Ξεκίνησε ο ιερός μήνας του ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους της Θράκης και οι πρώτες κροτίδες για την αναγγελία έναρξης εκτοξεύτηκαν στον αέρα. Κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του ραμαζανιού θα εκτοξεύονται για την αναγγελία διακοπής νηστείας προς τους μουσουλμάνους. "Ευχαριστούμε τις αρμόδιες Αρχές για την σχετική άδεια", αναφέρει ανακοίνωση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας.

Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου.

Ο μήνας Ραμαντάν είναι μία χρονική περίοδος κατάλληλη για προσευχή, για καλές πράξεις, για περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Η νηστεία έχει σκοπό να βοηθήσει τους μουσουλμάνους να μάθουν την αυτοπειθαρχία, την εγκράτεια, τη γενναιοδωρία αλλά και την υπομονή. Τους θυμίζει επίσης το πόσο υποφέρουν οι φτωχοί, εκείνοι που σπάνια τρέφονται καλά ή δε βρίσκουν το κατάλληλο φαγητό.

Ποια γεύματα περιλαμβάνει το Ραμαζάνι; Τα δυο κύρια γεύματα του είναι το Σουχούρ πριν την ανατολή και το άλλο μετά τη δύση που λέγεται Ιφτάρ. Τα γεύματα αυτά περιλαμβάνουν χουρμάδες ακολουθώντας το παράδειγμα του Προφήτη Μοχάμεντ. Μετά το Ιφτάρ και μέχρι το Σοχούρ την άλλη μέρα ο καθένας μπορεί να φάει ό, τι επιθυμεί από φαγητό, γλυκά και ποτά, αλλά εκτός από αλκοόλ και χοιρινό κρέας( είναι απαγορευμένα από το θεό και έχουν αναφερθεί στο Κοράνι).

Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή.


Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς