ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 12 Αυγούστου, 2017 - 13:11
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 10ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παλιές καλές εποχές… θύμισε η «λευκή νύχτα» της Αλεξανδρούπολης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Λευκή Νύχτα
Αλεξανδρούπολη

Κόσμος σε όλους τους δρόμους, μπάντες, χορευτικά σχήματα, κίνηση, φωταγωγημένη όλη η πόλη, ποικιλία ακουσμάτων και θεαμάτων, ατμόσφαιρα χαράς και γλεντιού παντού, η Αλεξανδρούπολη οργάνωσε μοναδικά την «λευκή νύχτα» το βράδυ της 10ης Αυγούστου συμβάλλοντας όλοι στο τελικό πετυχημένο αποτέλεσμα.

Επισκέπτες απ΄όλη την Θράκη και τις γειτονικές χώρες Τουρκία, Βουλγαρία, μαζί με τους ντόπιους δημιούργησαν ένα ανθρώπινο παζλ που συμμετείχε κι απολάμβανε τις αγορές, τις βόλτες σε όλους τους δρόμους στην παραλία του φάρου και στους παράλληλους και κάθετους οδούς, όπου γινόταν απίθανα πράγματα.

Τα εμπορικά καταστήματα ανακοίνωσαν ειδικές μεγάλες εκπτώσεις και από αυτό κέρδισαν, οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες εκεί ευγενέστατοι κ εξυπηρετικοί, τα ταβερνάκια κατάμεστα πρόσφεραν τοπική κουζίνα με κρεατικά ή ψαρικά, στις καφετέριες dj, και ο κόσμος να απολαμβάνει ποτά, κοκτέϊλς, μπύρες και παγωτά.

Η θαλασσινή αύρα της γειτονικής πόλης μαζί με την τεράστια κοσμοπλημμύρα παντού θύμιζε τη Ελλάδα του παλιού καλού καιρού. Η Αλεξανδρούπολη κατάφερε να κάνει την «λευκή νύκτα» της γεγονός με οικονομικό όφελος για την πόλη, που συμμετείχε με πολλές δράσεις στην όλη διοργάνωση. Υπαίθρια γηπεδάκια βόλεϊ στους δρόμους για τα μικρά παιδιά, επίδειξη οργάνων γυμναστικής, έβλεπες στην βόλτα σου στην αγορά όπου όλοι είχαν κάτι να προσφέρουν για να προκαλέσουν την ματιά σου. Ρούχα casual και βραδινά, μαγιό, εσώρουχα, παπούτσια, ήταν σε πρώτη ζήτηση, παράλληλα με τα καταστήματα καλλυντικών, δώρων, τα χρυσοχοεία κ.α.

Υπέροχοι επαγγελματίες χορευτές χειροκροτήθηκα στο Café de Paris, τσιφτετέλι με πολλά λικνίσματα αλλά και χασαποσέρβικο είχε στα παραδοσιακά ταβερνάκια με την ανάλογη live μουσική, ζούμπα αλλού, όπως και πολλές διαφορετικές μπάντες για όλα τα γούστα.  Η ατμόσφαιρα γιορτινή, ανέδειξε μια Ελλάδα που όταν θέλει παρά την δύσκολη συγκυρία που βιώνει, μπορεί να δίνει μηνύματα χαράς κι αισιοδοξίας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ημερολόγιο