ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ "Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ"

Οι χορευτές του Πόντου στην Κομοτηνή

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σύλλογος Ποντίων Ο Εύξεινος Πόντος
Κοπή πίτας

"Πολύ ενθαρρυντική η συμμετοχή των νέων - Πάνω από 250 συνολικά οι χορευτές μας", επισημαίνει ο Στέλιος Νικολάου

Διονύσης Βοργιάς

"Ζούμε μία εποχή όπου, λόγω της κρίσης, ο κόσμος έχει αρχίσει να αναζητά τις ρίζες του και στρέφεται προς την παράδοση. Κι αυτό είναι υγιές και πολύ ενθαρρυντικό, ειδικά για τη νέα γενιά", θα μας πει ο Στέλιος Νικολάου, αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής "Ο Εύξεινος Πόντος", για να μας ενημερώσει ότι οι χορευτές του συλλόγου "που ξεπερνούν τους 250" έκοψαν και φέτος την ετήσια βασιλόπιτά τους, σε οικογενειακό και χορευτικό κλίμα.


Ο κος Νικολάου υπογραμμίζει ότι και το 2018 ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου και πως θα είναι ιδιαιτέρως δραστήριος πολιτισμικά. Επόμενοι σταθμοί είναι η κοπή βασιλόπιτας της χορωδίας του συλλόγου την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ο ετήσιος χορός του συλλόγους στις 3 Μαρτίου στο Ποσειδώνιο.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΦΛΟΥΡΙΩΝ
Σε δύο "δόσεις", λόγω του πολυπληθούς αριθμού τους, έκοψαν τη βασιλόπιτά τους τα οκτώ στο σύνολο χορευτικά τμήματα του συλλόγου. 
Η Βερονίκη Αμοιροπούλου ήταν η τυχερή της α' παιδικής ομάδας και η Ελένη Κούλελη της β' παιδικής ομάδας. Το φλουρί στην βασιλόπιτα της εφηβικής ομάδας βρέθηκε στο κομμάτι της Ευφροσύνης Δουκούτση, ενώ στην ομάδα παραστάσεων ο Χρήστος Γκοτζαρίδης στάθηκε τυχερός της βασιλόπιτας της ομάδας του. Τυχερή στην α' ομάδα ενηλίκων που κέρδισε το φλουρί ήταν η Κατερίνα Ούτου και στην β' ομάδα ενηλίκων η βασιλόπιτα ανέδειξε τυχερό τον Γιώργο Σκιαδά. Στην γ' ομάδα ενηλίκων το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του Παναγιώτη Καμπουρίδη και στην δ' ομάδα ενηλίκων η τύχη χαμογέλασε στον Γιώργο Ιορδανίδη.


Η τυχερή της α' παιδικής ομάδας κέρδισε το παραμύθι της Όλγας Κουτμηρίδου "Η κυρία τσαγερό", ενώ οι λοιποί παρέλαβαν το εξαίρετο βιβλίο του Δημήτρη Ψαθά "Η γη του Πόντου". Όπως μας ενημερώνει ο κος Νικολάου, στόχος είναι ακόμη και τα δώρα να προάγουν τον πολιτισμό.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης,  που είχε τον τρόπο του να μεταδίδει τις αστείρευτες γνώσεις του,  συγγραφέας, διανοούμενος,  άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν  ο Σαράντος Καργάκος.