ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, 2017 - 11:44
"ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΝΙΚΗΣΕΙ"

Το νέο βιβλίο του Πασχάλη Τσαρούχα, παρουσιάζεται στην Κομοτηνή

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΟΧΤΩ
Σοφία Μενεσελίδου
Νάγια Δαλακούρα
Πασχάλης Τσαρούχας
Βιβλιοπαρουσίαση
Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 20.00 στο cafe ΟΧΤΩ σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο Κομοτηνής. Χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα "Ο Χρόνος"

Το νέο του βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας στην Κομοτηνή την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 20.00 το απόγευμα. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κα. Σοφία Μενεσελίδου φιλόσοφος και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, καθώς και η κα. Νάγια Δαλακούρα αρχαιολόγος, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα γίνει στο φιλόξενο χώρο του cafe ΟΧΤΩ, και τη διοργανώνει το Δημοκρίτειο βιβλιοχαρτοπωλείο.

Who is who:

Ο Πασχάλης Παπατσαρούχας - Τσαρούχας γεννήθηκε στον Περισσό και οι ρίζες του φτάνουν στο Σουφλί και την Κεφαλλονιά. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους στο θέατρο και έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές. Το 1998 αποσπά για την ερμηνεία του στην κινητογραφική "Βασιλική" του Β. Σερντάρη το Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας α΄ αντρικού ρόλου, το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο 14ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Mar de Plata της Αργεντινής και το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο 22ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλο Καΐρου της Αιγύπτου. Ειδικεύεται στη συγγραφή παιδικών βιβλίων για τα οποία επίσης έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις


Και να σκεφτείς, είχαμε σχεδόν νικήσει

"Ανθρώπινες κραυγές ταριχευμένης απόγνωσης, σ’ έναν έρωτα που πεθαίνει. Μια δραματική ερωτική ιστορία σε μια χώρα που φλέγεται…

Η αλληλεγγύη, δεν υποκύπτει σε κανόνες και χρώματα. Έχε το νου σου, μόνο. Φυλάξου από τις κακοτοπιές. Ακόμα κι εδώ, ελλοχεύει το κακό συναπάντημα. Η φτιασιδωμένη ιδιοτέλεια. Ο καιροσκοπισμός και η απάτη.

Σκύψε στις ρίζες. Στο παρελθόν, στις πηγές. Πιες και ξεδίψασε. Φωτίσου. Ανασκουμπώσου και δημιούργησε τελικά. Ξεκίνα να ολοκληρώνεις, να σουλουπώνεις, να δίνεις οντότητα, σχήμα, στα θραύσματα των συναισθημάτων. Δίπλα σου κείνται.

Δούλεψε ρήγματα στο σάπιο κύκλο. Χτίσε, εσύ, τον κόσμο που ονειρεύεσαι. Η δική μου εναλλακτική; Αγάπη, συνείδηση, αλληλεγγύη, εργατικότητα, δημιουργία, μωρά."

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι