ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "ΑΣΤΡΑΙΑ" ΙΑΣΜΟΥ

Μικροί και μεγάλοι Θρακιώτες, στον ετήσιο χορό του συλλόγου Θρακών Κομοτηνής

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόεδρος συλλόγου Χρ. Τζερνικούδης: "Ο κόσμος έχει επιστρέψει στην παράδοση και κάνει επανεκκίνηση από τις ρίζες του"
 

Διονύσης Βοργιάς

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στη μουσική σκηνή "Αστραία" στον Ίασμο. Την εκδήλωση πλαισίωσε η θρακιώτικη παραδοσιακή ορχήστρα με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου και Νίκο Ζαπάρτα, ενώ τις χορευτικές τους ικανότητες επέδειξαν αρχικά τα παιδιά των τμημάτων του συλλόγου, και στη συνέχεια όλοι όσοι βρέθηκαν στο κέντρο, δείχνοντας ότι μένουν πάντα κοντά στην παράδοση.


Δικαιωματικά το μεγαλύτερο χειροκρότημα της βραδιάς απέσπασαν οι μικροί χορευτές του συλλόγου, οι οποίοι χόρεψαν "θρακιωτοπούλα". Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Μουρτίδης, Δ. Πολιτειάδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κλ. Στογιαννίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Ταπατζάς, Στρ. Τσακιρίδης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φ. Καζάκου, η πολιτευτής ΝΔ Β. Ελευθεριάδου, το στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Τ. Χαρίτου.


"Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν τον σύλλογο, παρά τις οικονομικές συγκυρίες. Ο κόσμος βρίσκει διέξοδο από την καθημερινότητα, μέσα από την παράδοση. Κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο άγχος αλλά και την ίδια συγκίνηση, όταν βλέπουμε πως ο κόσμος μας τιμάει με την παρουσία του. Οι νέοι που συμμετέχουν στον σύλλογο, αποδεικνύουν ότι ο κόσμος έχει επιστρέψει στην παράδοση και κάνει επανεκκίνηση από τις ρίζες του", είπε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Τζερνικούδης. 


Ο ίδιος μίλησε και για τις δράσεις που θα αναπτύξει ο σύλλογος το 2018, αναφέροντας ότι αυτές θα είναι ποικίλες και έχουν κυρίως ως στόχο την διατήρηση και ανάδειξη της θρακιώτικης παράδοσης:


"Ξεκινάμε την χρονιά δυναμικά με τον ετήσιο χορό μας, κι έτσι θα την συνεχίζουμε, συμμετέχοντας σε πολλές δράσεις: Συμμετέχουμε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής την Τσικνοπέμπτη, τον Μάρτιο έχουμε ταξίδι παραδοσιακού χαρακτήρα στην Φλώρινα, θα κάνουμε εκδρομή προσκυνηματικού χαρακτήρα με αφορμή τους Χαιρετισμούς, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά έχουμε τη βραδιά μικρού χορευτή για τα παιδικά χορευτικά μας τμήματα, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται όσο φτάνουμε στο καλοκαίρι με την κεντρική μας εκδήλωση στο θερινό δημοτικό θέατρο, με την συμμετοχή μας σε φεστιβάλ χορού σε όλη την Ελλάδα, με ταξίδι στο εξωτερικό, και άλλα πολλά".
 

 

 Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε