ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "98%" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΛΑΝΟΥΔΗ

Μία ιστορία αγάπης, με φόντο τη μάχη μιας γυναίκας με τον καρκίνο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κώστας Γαλανούδης
Βιβλιοπαρουσίαση

Στη Λέσχη Κομοτηναίων παρουσιάστηκε ένα βιβλίο για την ανθρώπινη πάλη κόντρα στην επάρατη νόσο

Δήμος Μπακιρτζάκης

Το βιβλίο του με τίτλο "98%" παρουσίασε στη Λέσχη Κομοτηναίων ο συγγραφέας Κώστας Γαλανούδης. Πρόκειται για μία "πρωτότυπη" ιστορία, που δομείται με φόντο έναν καρκίνο και μία γυναίκα που τον πάλεψε - τη γυναίκα του συγγραφέα. 


"Είναι μια μπουνιά στο στομάχι όταν βλέπεις μια γυναίκα με ξυρισμένο κεφάλι, είναι σοκαριστικό όταν αυτό το βλέπει ένας άντρας, είναι μια αποτυχία του σύγχρονου τρόπου ζωής όλων μας. Εκεί σοκάρεσαι" είπε ο συγγραφέας αναφερόμενος στην περιπέτεια υγείας της γυναίκας του που τον ενέπνευσε να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο. 


Ο στόχος του όμως δεν είναι να αφηγηθεί την ιστορία μίας ακόμη καρκινοπαθούς γυναίκας, έστω κι αν αυτή είναι η γυναίκα του, αλλά να τη δείξει και από τη σκοπιά του άντρα-συζύγου, που βιώνει την κατάσταση. 


"Σαν ζευγάρι πλέον καταπολεμούμε μια αντίληψη που θέλει την γυναίκα απομονωμένη, την θέλει να είναι η καημένη που έχει χτυπηθεί από την επάρατη νόσο. Όταν το ποσοστό στις γυναίκες είναι στο 15%, δηλαδή μια στις οκτώ έχει νοσήσει, καταλαβαίνουμε ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε, είναι μια καθημερινότητα η νόσος. Από την άλλη εμείς ως άντρες κουβαλάμε ένα πρότυπο που μας θέλει δυνατούς, αλύγιστους, να μην μιλάμε. Μέσα στο βιβλίο σπάει αυτό το πρότυπο και βγαίνει ένας άντρας που μιλάει στις γυναίκες και τους λέει: Ναι και εμείς πονάμε και εμείς αγαπάμε και εμείς έχουμε συναισθήματα. Είμαστε συνοδοιπόροι μαζί σας και θα είμαστε".
 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο τίτλος του βιβλίου -98%- είναι εμπνευσμένος από την περιπέτεια της υγείας της γυναίκας του κου Γαλανούδη, η οποία αρχικά διαγνώστηκε με μία πολύ απλή μορφή καρκίνου, που είχε πιθανότητες ίασης 98%. Η χαρά του ζευγαριού όμως δεν κράτησε πολύ, αφού η γυναίκα υποτροπίασε και αυτό το ποσοστό μειώθηκε. 


"Αυτό ήταν που με συγκλόνισε, αυτό που έγραψα είναι ένα αληθινό βίωμα, είναι ένα βίωμα δικό μου προσωπική μαρτυρία και είναι μια αλήθεια που ο ομιλών πιστεύει ότι η αλήθεια δεν είναι στην καρδιά ως σύμβολο του ρομαντισμού ούτε στο νου ως σύμβολο της λογικής αλλά η αλήθεια του καθενός είναι μέσα στην ψυχή του και αυτό βγήκε μέσα από την ψυχή", είπε χαρακτηριστικά ο κος Γαλανούδης. 
Πέρα από τον ίδιο τον συγγραφέα, στην εκδήλωση της Λέσχης Κομοτηναίων, για το βιβλίο μίλησαν οι: Κωνσταντίνος Τσεπελίδης, χειρούργος, Μάγδα Κατσικίδου, ψυχίατρος, Ρένα Σαμαρά-Μάινα, φιλόλογος, Κική Μερτζιανίδου, γραμματέας του Συλλόγου "Δύναμη Ψυχής".


Παρόντες στη βιβλιοπαρουσίαση, μεταξύ πολλών, ήταν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού δήμου Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, η αντιδήμαρχος Κομοτηνής Κατερίνα Ιωαννίδου, μέλη του παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και άλλοι.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ