ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ

Η εκδήλωση της μητρόπολης για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής
Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου απέδωσαν ύμνους από την ακολουθία των Τριών Ιεραρχών

Στο πλαίσιο εορτασμού των προστατών και εφόρων της Παιδείας Τριών Ιεραρχών η μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεολόγων Ν. Ροδόπης πραγματοποίησαν προς τιμή του εκπαιδευτικού κόσμου πανηγυρική ομιλία με προσκεκλημένο τον ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών πρωτοπρεσβύτερο π. Γιώργο Μεταλληνό. 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Παρέστησαν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο διοικητής της 21ης Ταξιαρχίας, ο νέος υποδιοικητής του τμήματος Σχολής Αστυφυλάκων, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ο πρόεδρος και μέλη του Συνδέσμου Θεολόγων Ροδόπης και πλήθος καθηγητών, δασκάλων και μαθητών. 


Πριν την επίσημη εισήγηση οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου απέδωσαν ύμνους από την ακολουθία των Τριών Ιεραρχών. 
Ακολούθως το λόγο έλαβε ο π. Γιώργος Μεταλληνός ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Το κοινωνικό πρόβλημα κατά τον ιερό Χρυσόστομο". Ξεκινώντας από το πανανθρώπινο αίτημα για δικαιοσύνη, συνεχίζοντας περί διακρίσεων και ιδιαίτερα για ζητήματα πείνας και φτώχιας, τα οποία δεν άφησαν αμέτοχη την Εκκλησία, αναφέρθηκε τον χαρακτηρισθέντα χρυσό αιώνα της πατερικής θεολογίας, από πηγάζει ο τονισμός του κοινοβίου ως αυθεντικού τρόπου ζωής.  

Ο λόγος των Πράξεων των Αποστόλων «ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά», κατέδειξε την κοινοκτημοσύνη για την κοινωνική συγκρότηση. Ο Χριστιανός πρέπει να αυτοπαραιτείται από κάθε διεκδίκηση για να ζήσει τα πνευματικά. Η θέρμανση, λοιπόν, της αγάπης και της ενότητας είναι το μεγαλύτερο θαύμα! Κοινωνικότητα χωρίς πνευματικότητα είναι νοθευμένη κατάσταση. Ο Χριστός εγκαινίασε στον κόσμο ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και καταλήγοντας προέτρεψε το ακροατήριο ότι το κοινωνικό μήνυμα πρέπει να γίνει ὁ κοινός πόθος!


Στο τέλος της εκδήλωσης ο μητροπολίτης Μαρωνείας καιί Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ευχαρίστησε τούς παρισταμένους για τη συμμετοχή τους στον εορτασμό των Αγίων των Γραμμάτων, ιδιαιτέρως δε ανεφέρθη στον καταξιωμένο κληρικό και πανεπιστημιακό πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό, συνοδευόμενο από τον πρεσβυτέρα του, τόσο για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσίαση  του, όσο και για το περιεχόμενο της εισήγησής του με την οποία έθεσε τα πράγματα στη βάση τους, καθώς το ζήτημα του κοινωνικού προβλήματος είναι πάντα επίκαιρο. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ