ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Χρ. Σπίρτζης: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ηλεκτρονικό σύστημα για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρήστος Σπιρτζής
ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΤΗΣ

Δεν είπε όμως πότε θα ξεκινήσουν να ισχύουν οι απαλλαγές

Την πλατφόρμα απαλλαγής από την καταβολή αντιτίμου στα διόδια –και σε αυτά της Μέστης- σχολίασε από τον Έβρο, χθες, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ηλεκτρονικό σύστημα για την ελεύθερη διέλευση και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει υπουργική απόφαση γα απαλλαγή και την άλλη μέρα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, πλην όμως δεν ξεκαθάρισε το πότε ακριβώς θα αρχίσουν να ισχύουν οι απαλλαγές  των πολιτών που τις δικαιούνται (είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι, είτε ΑμεΑ, είτε άνεργοι). Αρκέστηκε μόνο να πει ότι «δεν είναι ένα σύστημα που απλά καταθέτεις μία αίτηση. Στη συνέχεια προβλέπει ελέγχους, προβλέπει μία συγκεκριμένη διαδικασία και είναι και κάτι που δεν το περίμενε κανείς».
Στρέφοντας τα βέλη του κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων τόνισε ότι: «Όταν το λέγαμε (εν. το ηλεκτρονικό σύστημα), κάποιοι που είχαν θεσμοθετήσει το που και το πως και το πόσο θα είναι τα διόδια –τα μετωπικά διόδια- μας έκαναν κριτική. Σήμερα μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται τη Θράκη, ποιος νοιάζεται τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται τους Θρακιώτες. Εμείς φιλοδοξούμε η Θράκη να μην είναι ούτε η αρχή της χώρας όπως έλεγαν κάποιοι ούτε το τέλος της, η πολιτική που έχουμε είναι η ενδοχώρα των Βαλκανίων σε άμεση και καθημερινή συνεργασία και επαφή με την Βόρεια Ελλάδα. Αυτό κάνουμε και στηρίζουμε όπως μπορούμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες το λαό και τους νομούς της Θράκης»
Τέλος ο κος Σπίρτζης παρότρυνε το ΤΑΙΠΕΔ να συνεχίσει την ίδια πολιτική και αφού αναλάβει αυτό τη διαχείριση της Εγνατίας Οδού: «πιστεύω ότι πρέπει και το ΤΑΙΠΕΔ και οι σύμβουλοι τους να προβλέψουν και στη συνέχεια όταν ολοκληρωθεί η παραχώρηση να έχουν αντίστοιχες προβλέψεις και για τους νομούς που έχει προβλεφθεί μέχρι τώρα και για τους συμπολίτες μας που έχουν αναπηρία και για τους άνεργους. 
Εμείς, αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, το υλοποιήσαμε» είπε χαρακτηριστικά. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού