ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Γιορτάστηκε η Υπαπαντή στη Ροδόπη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκκλησία

Η "προσφορά" του Ιησού στο Ναό από τη μητέρα του Μαρία και τον θετό του πατέρα Ιωσήφ

Διονύσης Βοργιάς

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις εκκλησίες της Ροδόπης, εορτάστηκε η Υπαπαντή.  Η Υπαπαντή είναι Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που εορτάζεται η "προσφορά" του Ιησού στο Ναό από την μητέρα του Μαρία και τον θετό του πατέρα Ιωσήφ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή του. 


Η εορτή της Υπαπαντής, ανήκει στις εορτές του δωδεκαόρτου, δηλαδή τις σημαντικότερες 12 εορτές της Εκκλησίας. Ο εορτασμός της (καταβασίες) ξεκινάει στις 15 Ιανουαρίου, μετά την απόδοση των Φώτων (τέλος της περιόδου των Φώτων 14 Ιανουαρίου), κορυφώνεται την κυριώνυμο ημέρα, 2 Φεβρουαρίου, και ολοκληρώνεται στις 9 Φεβρουαρίου με την απόδοση της εορτής.


Οι εικόνες του "Χρόνου" είναι από το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής, εντός του όμορφου πάρκου της Κομοτηνής. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως την ίδια ώρα και ο Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής γιόρτασε την Υπαπαντή του Χριστού με αρτοκλασία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας, στην Κομοτηνή, ενώ ακολούθησε καφές για τα μέλη του συλλόγου στον δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ