ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BITCOIN TALKS ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Γ. Σεμπελίδης: "Στο καλύτερο που μπορεί να επενδύσει κάποιος αυτή τη στιγμή, είναι η γνώση"

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
bitcoin
κρυπτονόμισμα
Ενημέρωση

Κρυπτονομίσματα. Μία λέξη σύγχρονη, κυρίως μυστήρια στους περισσότερους, που έγινε συνώνυμη του γρήγορου και εύκολου χρήματος

Κρυπτονομίσματα. Μία λέξη σύγχρονη, κυρίως μυστήρια στους περισσότερους, που έγινε συνώνυμη του γρήγορου και εύκολου χρήματος. Αιτία αυτού το πιο γνωστό από όλα τα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin, και η τρελή πορεία του τους τελευταίους 4 μήνες, το οποίο με χρηματιστηριακή λογική αγοράς/πώλησης, έφτασε από 3.500 περίπου ευρώ που κόστιζε την 1η Νοεμβρίου, να πωλείται περίπου 17.000 ευρώ τα μέση του Δεκέμβρη, ούτε 2 μήνες μετά. 


Τι είναι όμως το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, ποια η τεχνολογία τους, η χρήση τους, πώς λειτουργούν καθώς και πλήθος άλλων τέτοιων ερωτημάτων, κλήθηκε να απαντήσει και να σχολιάσει ο Γρηγόρης Σεμπελίδης, υπεύθυνος του πρώτου σεμιναρίου Bitcoin Talks το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 7 Φεβρουαρίου. 


"Υπάρχει μια πολύ συγχυσμένη εικόνα στο μυαλό του κόσμου για το τι είναι το κρυπτονόμισμα. Για το λόγο αυτό, κάποιοι που ασχολούμαστε με τον χώρο από όλες τις πλευρές, νομική, οικονομική, τεχνική πλευρά όπως είμαι εγώ, έχουμε δημιουργήσει μία σειρά σεμιναρίων ενημέρωσης γύρω από τα κρυπτονομίσματα, τα  Bitcoin Talks. Στα πρότυπα των ανάλογων συναντήσεων που γίνονται και σε άλλες χώρες, διοργανώνουμε τέτοιες παρουσιάσεις, ο καθένας στον τόπο του, για να δώσουμε στον κόσμο μια καθαρή εικόνα ώστε να μπορέσει να γνωρίσει κάποιος - όχι τεχνικά ή φορολογικά ή χρηματιστηριακά, αλλά με απλό τρόπο με μια ολοκληρωμένη παρουσίαση τι σημαίνει κρυπτονόμισμα, ποιες είναι οι ενδεχόμενες εφαρμογές στην ζωή μας σε διάφορους κλάδους και  πως γίνεται να μας ενδιαφέρει" εξηγεί ο κ. Σεμπελίδης.


Η τρελή χρηματιστηριακή κούρσα των κρυπτονομισμάτων των προηγούμενων μηνών, η άγνοια από πολλούς περί τι ακριβώς πρόκειται, αλλά και η επιφανειακή  ενασχόληση λόγω της φήμης των περί εύκολου και γρήγορου κέρδους, δημιούργησε στρατόπεδα ένθερμων υποστηρικτών, ανθρώπων που ίσως με περισσότερες γνώσεις και ενδιαφέρον εκμεταλλεύτηκαν τη στιγμή προς όφελος τους, αλλά και ένθερμων πολέμιων του, που θεωρούν ότι τα κρυπρονομίσματα αποτελούν τη νέα μεγάλη χρηματιστηριακή "φούσκα". 


"Τους κινδύνους κυρίως τους γεννάει η απληστία, όταν προτού καταλάβουμε τι είναι αυτό και πως πρέπει να φερθούμε και τι μπορούμε να κάνουμε, αρχίζουμε και κάνουμε πράγματα αψυχολόγητα όπως αγοραπωλησίες κρυπτονόμισμων, απλά ακούγοντας το πλήθος. Σήμερα το καλύτερο στο οποίο αξίζει να επενδύσει κανείς είναι να σε γνώση". 


Όλα τα παραπάνω καθώς και μία πληθώρα αντικειμένων γύρω την ιστορία, τη δημιουργία, την επενδυτική προοπτική, το μέλλον και άλλα αναλύθηκαν σε εύκολη, καθημερινά γλώσσα στο πρώτο Bitcoin Talk της Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε