ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ημερολόγιο Xronos.gr

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ή διηγούμενος αυτά να κλαις, θυμίζει η ανακοίνωση συμπαράστασης που εξέδωσαν οι κομματικές οργανώσεις των ΑΝΕΛ στην κεντρική Μακεδονία και ανατολική Μακεδονία και Θράκη μεταξύ αυτών και της Κομοτηνής προς τον πρόεδρο τους Πάνο Καμμένο και την υπεύθυνη υποτίθεται στάση που κράτησε για το σκοπιανό και την πρόταση μομφής. 
-Αφού τα βάζουν φυσικά με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ αλλά και με όσους προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα ενώ αυτή είναι οι εγγυητές της ομαλότητας, αναφέρουν ότι στόχος της πρότασης μομφής ήταν να απομακρυνθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την κυβέρνηση για να μην μπορούν να αντιδράσουν όταν θα έρθει η ώρα. 
-Ποια είναι αυτή ώρα δηλαδή, και πότε θα έρθει, για να αντιληφθούμε που ήδη έπεσαν οι υπογραφές στις Πρέσπες που το τοπίο θύμιζε ταινία του Αγγελόπουλου χωρίς ομίχλη και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν την πάπια.
-Δηλαδή πώς να εξηγήσει πάλι κάποιος την συμπεριφορά τους, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να χάσουν την καρέκλα, ότι "μένω στην κυβέρνηση γιατί θα βάλει οριστικά τέλος στο θέμα της διαπλοκής και θα μας βγάλει οριστικά από τα μνημόνια" όταν η συμφωνία θα φτάσει στη Βουλή.
-Θα μείνει στην πολιτική ιστορία ένα τέτοιο κείμενο συμπαράστασης που φαίνεται ξεκάθαρα ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αφού η πιο απλή πολιτική πράξη που όφειλε να κάνει ένα ακόμα πατριωτικού χαρακτήρα όπως είναι οι ΑΝΕΛ, για να μην ευοδωθεί υπογραφή αυτής της συμφωνίας, ήταν να παραιτηθούν αξιοπρεπώς όπως έπραξε και το μέλος τους Δημήτρης Καμμένος. 
-Εξάλλου για να περάσει η συμφωνία υπάρχουν κι άλλοι πρόθυμοι όπως φαίνεται από τη στάση του προέδρου του ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη που ξεκάθαρα φαίνεται ότι θα είναι ο επόμενος εταίρος στην κυβέρνηση αν συμβεί κάτι.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά στην περίπτωση που θα αναφέρουμε αφορά γυναίκα τουρίστρια από τη Γερμανία που μάλλον ή δεν διαβάζει εφημερίδες ή δεν γνωρίζει τί ακριβώς συνέβη στην περιοχή πριν από λίγους μήνες σε μια άτυχη Βρετανίδα τουρίστρια και υπέπεσε στο ίδιο λάθος. 
-Εθεάθη από ομάδα μιας δημόσιας υπηρεσίας, η οποία είχε κληθεί για να οριοθετήσει έναν χώρο στο γνωστό μονοπάτι εκεί της Μαρωνείας να περπατά μόνη της χωρίς συνοδεία και επόμενο ήταν οι συμπολίτες μας να την ενημερώσουν για το λάθος της, να μην τηρεί δηλαδή τους κανόνες ασφαλείας ακόμα που υπάρχουν για τους περιηγητές και το τί ακριβώς συνέβη στην περιοχή. 
-Η Γερμανίδα έδειξε ότι εκπλήσσεται και δεν το γνωρίζει και ότι πολύ γρήγορα θα φτάσει στον προορισμό της, και αφού τους ευχαρίστησε συνέχισε να περπατά μόνη στο περιηγητικό αυτό μονοπάτι. 
-Ευτυχώς βέβαια δεν συνέβη τίποτα και με το καλό από ό,τι πληροφορούμαστε έφτασε στον προορισμό της, αλλά πάλι μπαίνει επί τάπητος το πώς θα μπορεί να ενημερωθεί κάποιος τουρίστα που επιθυμεί βέβαια να κάνει αυτή τη διαδρομή και ποιούς κανόνες πρέπει να τηρεί για την δική του προσωπική ασφάλεια. 
-Και μιας που το φέρει η κουβέντα, είναι γνωστό βέβαια ότι βγήκε το πρώτο πόρισμα τότε από τις πρώτες εξετάσεις για την Βρετανίδα τουρίστρια αλλά εδώ και  μήνες όπως έχουμε πληροφορηθεί έχουν έρθει οι νέες ιστολογικές εξετάσεις. 
-Δεν γνωρίζουμε αν έγινε η ταυτοποίηση για το DNA αλλά παρόλα αυτά κάποια στιγμή δεν πρέπει να υπάρξει επίσημα και το τελικό πόρισμα τι ακριβώς συνέβη;

Καλό είναι να διατηρείς τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας και μάλιστα σε μια ίσως και την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου, όπως είναι ο γάμος, αλλά πάνω απ' όλα να υπάρχει και η στοιχειώδη λογική και να σέβεσαι και τους άλλους. 
-Το προηγούμενο  Σάββατο ευτυχής γαμπρός μεσημέρι στολισμένο τζιπ πήγαινε μπροστά και τον ακολουθούσε μία πομπή τουλάχιστον από 20 αυτοκίνητα όχι σε κάποιο επαρχιακό δρόμο, αλλά από το χωριό του για να πάει στην πόλη. Εκεί εύλογο είναι οι χαμηλές ταχύτητες των 50 km, για να πηγαίνουν όλοι στη σειρά θαρείς και είναι ξένοι τουρίστες αλλά πάνω στην Εγνατία οδό. 
-Επόμενο ήταν να μπερδεύει πολλούς οδηγούς γιατί το να πηγαίνουν τόσο μπροστά σου με χαμηλή ταχύτητα σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει κι έτσι το κονβόι των αυτοκινήτων άρχισε να μεγαλώνει και από άλλα αυτοκίνητα που δεν είχαν καμία σχέση βέβαια με τον γάμο και προφανώς αναρωτιόντουσαν οι περισσότεροι τι συμβαίνει μέχρι να καταλάβουν και να δουν τα κορδελάκια του γάμου στα αυτοκίνητα και να αρχίσουν να κάνουν τις προσπεράσεις δημιουργώντας φυσικά κάποιον εκνευρισμό. 
-Και σε τέτοιες περιπτώσεις ο εκνευρισμός δεν είναι καλό για κάποιον που ταξιδεύει ώρες ολόκληρες για να πάει στον τόπο του. Λίγη λογική δε βλάπτει. Κατά τ' άλλα να ευχηθούμε βέβαια Βίον ανθόσπαρτον.

Τελικά δεν χρειάζονται πολλά για να φτιάξουν την ημέρα του οποιουδήποτε, κι αυτό αποτυπώνεται και στην μικρή σε διάρκεια, αλλά πλούσια σε περιεχόμενο καθημερινή ιστορία αυτού του ηλικιωμένου.
-Μεσημέρι με τον ήλιο να μας καίει όλους, ο συγκεκριμένος παππούς έκανε τον περίπατό του εντός Κομοτηνής, σε κεντρικό δρόμο μπροστά σε κάποιον φούρνο. Θα σκεφτόταν λογικά διάφορα, από τα φάρμακα που πρέπει να βρει, τα παιδιά που ίσως να πρέπει να στηρίξει, το μειωμένο ΕΚΑΣ ή τον ΕΝΦΙΑ που αχνοφαίνεται.
-Ίσως να σκέφτεται και περί πολιτικής, αναρωτώμενος αν το "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" είναι προδοσία, γιατί είναι εμφανώς κατσουφιασμένος, κουρασμένος και δεν φαίνεται ότι τίποτα μπορεί να τον κάνει να χαμογελάσει.
-Η μοίρα όμως του επιφυλάσσει άλλα παιχνίδια, μιας που από τον φούρνο βγαίνει καλοκαιρινή και αεράτη γυναίκα, η οποία αφήνει τόσα στην φαντασία του παππού που μπορούν να τον κάνουν άνετα να περάσει την εβδομάδα χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα να μην περάσει από το μυαλό του.
-Και κάπου εκεί σε αυτή την συνάντηση δευτερολέπτων, ο κατσούφης παππούς που δεν φαίνεται ότι μπορεί τίποτα να τον χαροποιήσει, πετάει το πιο μεγάλο χαμόγελο. Η ζωή είναι μικρή, χαμογελάτε γιατί αλλιώς χανόμαστε.
 

Sort: 
500
Ενεργό από: 
Τρίτη, 19 Ιουνίου, 2018 - 10:00
Υπέρτιτλος: 
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης