ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ημερολόγιο Xronos.gr

Η ελληνική γλώσσα, δυστυχώς ή ευτυχώς είναι τόσο πλούσια,  που τις επόμενες ημέρες χρησιμοποιώντας διαφορετικές φράσεις ή λέξεις, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν,  αν τελικά κερδίσαμε,  ή χάσαμε. 
-Το θετικό βέβαια είναι ότι επιτέλους έκλεισε η αξιολόγηση μετά από ένα χρόνο και υποτίθεται ότι θα επέλθει σταθερότητα στην οικονομία, παρά τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα επόμενα χρόνια. 
-Αφού το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δανεισμού,  αλλά και των απαιτήσεων για το χρέος, προσωρινά  έχει λυθεί,  άσχετα αν το 2018 και το 2019 μας περιμένουν και τα επιπρόσθετα σκληρά μέτρα,  που θα αγγίξουν σχεδόν όλους τους πολίτες. 
-Η  συμφωνία βέβαια η ίδια,  υπήρχε εδώ και τρεις εβδομάδες,  αλλά η κυβέρνηση ζήτησε χρόνο για επικοινωνιακούς λόγους,  όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,  που επαινείται από χθες σε όλες τις γερμανικές εφημερίδες. 
-Επειδή κατάφερε αυτά που ήθελε,  χωρίς να δώσει τίποτα συγκεκριμένο για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, πέραν των υποσχέσεων φυσικά, που δεν αποτυπώνονται όμως πουθενά γραπτά. 
-Παρακολουθούμε λοιπόν από χθες όλα τα κυβερνητικά στελέχη,  να δίνουν ένα αγώνα επικοινωνίας για να μας πείσουν,  τι μεγάλη επιτυχία ήταν αυτή, να βαφτίσουν τον επώδυνο συμβιβασμό νίκη και τον πρωθυπουργό να αναφέρει,  ότι πήραμε αυτό που θέλαμε.
-Μάλλον χαθήκαμε στη μετάφραση, η βάλθηκαν να μας τρελάνουν.  Κάπως αλλιώς βέβαια τα έλεγαν πριν. Αλλά και μια μίζερη αντιπολίτευση,  που επικεντρώνεται μόνο στα αρνητικά σημεία της όλης συμφωνίας. 
-Μένει όμως τώρα στην κυβέρνηση να αποδείξει στους πολίτες, ότι έχει σχέδιο, μπορεί να κινήσει την οικονομία,  γιατί τα άλλοθι πλέον τελείωσαν. 
-Και αφού αποδέχτηκε την συμφωνία αυτή ως νίκη, σημαίνει ότι δεν έχει καμία δικαιολογία,  αν δεν τα καταφέρει. 

Δεν μας έφτανε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας,  αλλά και η επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού,  έρχεται και ο δήμος Μπαϊράμ  Πασά με το καραβάνι της αφθονίας, για να διοργανώσει το μεγάλο ιφτάρ στις 23 Ιουνίου στο Μεγάλο Δουκάτο. 
-Περίπου 1500 συνδαιτυμόνες θα συγκεντρωθούν εκεί,  μεταφερόμενοι με λεωφορεία, σύσσωμη η προξενική αυλή και τα τσιράκια, οι  ψευτομουφτήδες και  οι παρατρεχάμενοι,  για να γευτούν τα καλά που φέρνει. 
-Τρεις νταλίκες ψυγεία, τρία φορτηγά, δυο λεωφορεία και ένα βαν με δορυφορική σύνδεση για να μεταδίδεται τηλεοπτικά η εικόνα αυτή στην Τουρκία, προσφορά από το δήμο Μπαϊράμ Πασά. 
-Για όσους δεν γνωρίζουν,  είναι ένας μικρός δήμος,  που φυσικά δεν έχει την δυνατότητα να περιοδεύει σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων,  ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ,    σε μέρη που ζουν οι απόγονοι των Οθωμανών όπως λένε. Για να ταΐσει εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους. 
-Και σαφώς όλα αυτά γίνονται με κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και την τουρκική κυβέρνηση,  που προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της,  ως προστάτιδα δύναμη σε όλα τα Βαλκάνια. 
-Και έχουμε συνηθίσει σε αυτά τα πονηρά γεύματα αγάπης, που υποτίθεται ότι γίνονται καθαρά για θρησκευτικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά γίνεται ωμή προπαγάνδα και διπλωματία,  για τα συμφέροντα της γείτονας χώρας Τουρκίας. 

Για να δημιουργήσει ένα «πλατύ λαϊκό μέτωπο ανατροπής με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις» αλλά και για να ενημερώσει τους πολίτες για τις θέσεις της ΛΑΕ,  βρίσκονταν χθες στην Κομοτηνή και Ξάνθη μέλη της πολιτικής γραμματείας Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Σωτήρης. 
-Δεν γνωρίζουμε πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πλατύ μέτωπο όπως λένε,  όταν η κεντρική τους ομιλία που έγινε είχε ελάχιστους παρευρισκόμενους.  
-Που σημαίνει ξεκάθαρα ότι οι πολίτες,  όσο και αν έχουν πληγεί από τα μνημόνια,  δεν ασπάζονται τις ιδέες από τους θιασώτες στην επιστροφή της δραχμής και  της πλήρους  ρήξης με  τους δανειστές και συμμάχους. 
-Και αυτό έναντι   των νέων   διαπραγματεύσεων που δεν πρόκειται να καταλήξουν πουθενά.  Αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι τη δυσαρέσκεια ακόμη και αυτή την στιγμή για την νυν κυβέρνηση,  την καρπούνται   τα κόμματα εξουσίας και κυρίως η Νέα Δημοκρατία. 
-Εξάλλου ως πρώην υπουργός του Σύριζα ο Δημήτρης Στρατούλης,  που μέμφεται τώρα την νυν κυβέρνηση για την υποχωρητικότητα της προς τους δανειστές και τον πλήρη συμβιβασμό της,   σαφώς γνωρίζει πολύ καλά,  ότι αν ήταν να γίνει  κάτι διαφορετικό σε αυτή τη χώρα,  θα το κατάφερναν  και οι πρώην σύντροφοι του. 

Δυο βοηθητικές εξόδους  έχει το δημαρχιακό μέγαρο   Κομοτηνής,  η μια προς την οδό Σισμάνογλου και η άλλη έξοδος πίσω προς τον πεζόδρομο,   δίπλα στα καφενεδάκι που υπάρχει εκεί. 
-Η  μεν πρώτη είχε κλείσει εδώ και πολύ καιρό,  αλλά  την δεύτερη έξοδο  την χρησιμοποιούσαν οι καπνιστές  κυρίως,  που βέβαια ήταν μια διέξοδος,  στην κακιά συνήθεια που έχουν πολλοί. 
-Το κάπνισμα όμως απαγορεύτηκε στους δημόσιους χώρους. Και το 8άωρο δεν μπορεί να περάσει εύκολα για έναν καπνιστή. Και η έξοδος αυτή προσφέρονταν στα κλεφτά για ένα τσιγαράκι. 
-Τελευταία όμως όπως πληροφορούμαστε επειδή το κακό παράγινε από μερικούς,  που συγχρόνως έβγαιναν  από την πίσω πόρτα για να καπνίσουν και προφανώς αυτή η εικόνα σχολιάστηκε αρνητικά από συμπολίτες μας και έτσι μπήκε  λουκέτο και στην πίσω πόρτα. 
-Με αποτέλεσμα, η μόνη διέξοδος για έναν καπνιστή πλέον είναι να χρησιμοποιεί την κεντρική είσοδο,  που εκεί βέβαια γίνεται αντιληπτός από όλους, για τα συχνά διαλείμματα. Δύσκολες ημέρες για καπνιστές. 

Sort: 
500
Ενεργό από: 
Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2017 - 11:00
Υπέρτιτλος: 
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης

Ημερολόγιο