ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ημερολόγιο Xronos.gr

Κατανοούμε την φιλότιμη προσπάθεια που κάνουν και την αγωνία που διακατέχει,  πολλά στελέχη και βουλευτές του Σύριζα, προκειμένου να πείσουν επαγγελματίες, αγρότες και πολίτες, ότι  στην συντριπτική τους πλειοψηφία ευνοούνται από το φορολογικό και το ασφαλιστικό της κυβέρνησης, αλλά ορισμένες φορές το παρακάνουν. 
-Έτσι διαβάζουμε και στην προσωπική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το  σχόλιο του συντονιστή της ΝΕ του Σύριζα,  ότι οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών στην Κομοτηνή, τρομοκρατούν τον κόσμο ειδικά με το ασφαλιστικό. 
-Αφού όπως ισχυρίζεται,  με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, οι περισσότεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν πλέον τα μισά από αυτά που πλήρωναν παλαιότερα.  Και τους  παροτρύνει να ζητήσουν συγνώμη για την παραπληροφόρηση. 
-Πάντως σε απλά μαθηματικά και από τα πρώτα μπιλιετάκια  που έρχονται του ΕΦΚΑ, όπως και αν το μεταφράσεις, το 29% είναι φορολογία, το 27%  είναι ασφάλιση, όπως και το 100% προκαταβολή φόρου, για να μην προσθέσουμε και το επίδομα  αλληλεγγύης, μάλλον δίνει το δίκαιο στους επαγγελματίες. 
-Και να θέσουμε ένα απλό ερώτημα. Αν η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών πληρώνει τα μισά όπως λένε και το 95% των αγροτών όπως θέλει να μας πείσει ο αρμόδιος υπουργός ευνοείται ουσιαστικά με τα νομοσχέδια, ποιος πληρώνει φόρους τελικά και αυξάνονται τα έσοδα; 
-Δήθεν οι ελάχιστοι προνομιούχοι που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα; Πως γίνεται αλήθεια και τα φορολογικά, αλλά  και τα ασφαλιστικά έσοδα να αυξάνονται και όλοι να πληρώνουν λιγότερα στο δημόσιο; 
-Με  αυτή τη λογική που θέλουν να μας περάσουν, αναρωτιόμαστε γιατί  δεν τα άφησαν όπως ήταν  πριν, να εισπράττουν και περισσότερα  και προχώρησαν στην ψήφιση αυτών των νομοσχεδίων,  που έφερε τόσες αντιδράσεις στους πολίτες; 

Εμβρόντητος έμεινε ο πρώην υφυπουργός  Οικονομικών από τον Έβρο Απόστολος Φωτιάδης,  όταν διάβασε στο κυριακάτικο δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας,  ότι διόρισε την κόρη του ως σύμβουλο στο υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής,  ο άλλοτε σύντροφος του και νυν υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. 
-Μάλιστα το θέμα πήρε διαστάσεις στον Έβρο και έτσι φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνική συχνότητα, για  να απαντήσει  αν διορίστηκε η κόρη του ή όχι. 
-Φυσικά με το γνωστό του χιούμορ ο πρώην υφυπουργός απάντησε,  ότι δεν μπορεί να διοριστεί  κάτι που δεν έχει, γιατί κόρη δεν απέκτησε ποτέ στην ζωή του. Και όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι έχει μόνο δυο γιους. 
-Για να αποκατασταθεί πάντως η αλήθεια,  επικοινώνησε με τον συντάκτη της εφημερίδας που αντιλήφθηκε το λάθος του και του υποσχέθηκε ότι θα το διορθώσει στο επόμενο φύλλο. 
-Προφανώς κάποιοι καλοθελητές θέλοντας να πλήξουν τον πρώην υφυπουργό, έδωσαν λανθασμένες πληροφορίες. Ο Απόστολος Φωτιάδης βέβαια που τώρα είναι δημοτικός σύμβουλος, φαίνεται ότι τον ενδιαφέρει ακόμα η πολιτική και τα κοινά και ασχολείται με αυτά με όποιο τρόπο μπορεί. 

Από τις ωραιότερες εικόνες που δίνουν και την ψυχοσύνθεση των συμπολιτών μας,  ήταν αυτή που έβλεπαν  χθες όλοι στις γειτονιές, αλλά  και στο κέντρο της πόλης μας. 
-Τσικνοπέμπτη και σε πολλά  μέρη  στήθηκαν μαγκάλια, με γιορτές και πανηγύρια στην πλατεία,  αλλά και από πολλούς επιχειρηματίες της πόλης μας  για τους δικούς τους  λόγους ο καθένας,  αλλά και σε γειτονιές και στα σπίτια με παρέες και φίλους. 
-Η διάθεση που δείχνουν οι περισσότεροι, είτε έχουν, είτε δεν έχουν ευρώ στην τσέπη τους, είναι να ξεδώσουν και να περάσουν όμορφα, έστω και για μια ημέρα τόσο ξεχωριστή για τις παραδόσεις μας,  ξεχνώντας τα βάσανα και τις υποχρεώσεις τους. 
-Πολλοί το κάνουν και από αντίσταση, για να αποδείξουν ότι ο Έλληνας και στα δύσκολα γνωρίζει πως να επιβιώνει και να περνά καλά, αλλά  και να χαίρεται τη ζωή όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια και σε εποχές παχέων αγελάδων, αλλά ακόμη και των ισχνών. 
-Γιατί η παράδοση και ο πολιτισμός μας επιβίωναν κυρίως σε δύσκολα χρόνια και στα χρόνια  της κρίσης,  με τα πανηγύρια στα χωριά και στην πόλη, που στήνονταν όλες  τις εποχές του χρόνου.  

Οι εξαιρέσεις πάντα δικαιολογούν τον κανόνα και παρόλο που κυριαρχεί η οικονομική κρίση και η κατήφεια και  παρά τις επιστημονικές θεωρίες που λένε  ότι το άγχος έχει επιπτώσεις και στην λίμπιντο των Ελλήνων συμπολιτών μας, επιχειρηματίας της πόλης μας, τα ανατρέπει όλα αυτά. 
-Κάποιο ανταλλακτικό χρειάστηκε να προμηθευτεί ένας πελάτης του και έτσι με το άνοιγμα του καταστήματος, νωρίς  το πρωί πήγε στον προμηθευτή του. 
-Η πόρτα ήταν ανοικτή και έτσι μπήκε μέσα, αλλά  δεν τον έβρισκε και προχώρησε προς το πίσω μέρος του καταστήματος,  που το χρησιμοποιούσε και ως γραφείο και χώρο ξεκούρασης. 
-Και τον ανακάλυψε εκεί να βρίσκεται σε περίεργη ερωτική περίπτυξη με μια νεότερη συμπολίτισσα μας. Έμεινε άναυδος για τις πρωινές του επιδόσεις, άκουσε και τα εξ αμάξης από το φίλο του επιχειρηματία.
-Αφού  στην προσπάθεια του για να δικαιολογηθεί ο επιχειρηματίας που είναι και παντρεμένος,  του επιτέθηκε φραστικά, ρωτώντας  τον πως μπαίνει μέσα έτσι,  χωρίς να χτυπήσει την πόρτα. 
-Μα είναι μαγαζί δικαιολογήθηκε ο άνθρωπος  και συνήθως στα   μαγαζιά δεν χτυπάμε τις πόρτες.  Και εξάλλου όλες οι πόρτες ήταν ανοικτές. Φαίνεται  όμως ότι άλλες φορές ο καταστηματάρχης  φρόντιζε να κλειδώνει τις πόρτες,  αλλά στον ερωτικό του παροξυσμό μάλλον το ξέχασε τώρα. 
-Ανταλλακτικό τελικά δεν πήρε ο συμπολίτης μας που έφυγε άρον-άρον,  η  πόρτα κλείδωσε σίγουρα αυτή τη φορά πίσω του, γιατί δεν είναι εποχές για να χάνεις  και τέτοιες ευκαιρίες. Όσο για τη δουλειά, την άφησε ο επιχειρηματίας μάλλον  για αργότερα.

Sort: 
500
Ενεργό από: 
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:00
Υπέρτιτλος: 
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης

Ημερολόγιο