ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2019 - 09:00
ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ BOYLDER

Ο ΕΟΣ Κομοτηνής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΕΟΣ Κομοτηνής
Αναρρίχηση

Οι επιτυχίες τους παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία μιας και η πόλη μας δεν διαθέτει πίστα Boulder και οι αθλητές μας δεν έχουν την δυνατότητα να προπονούνται συστηματικά

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης με το αγώνισμα του Boulder. Οι αγώνες έγιναν στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις του Rockway, έναν όμορφο και οργανωμένο χώρο προπόνησης boulder. 

Οι αθλητές του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής έδωσαν για μία ακόμη φορά το παρόν. Συμμετείχαν 4 αθλήτριες και πέρα από τις εμπειρίες, απέσπασαν δύο χάλκινα μετάλλια, μία 4η θέση και δυο 5ες θέσεις. Η Όλγα Εξακοΐδη κατετάγη 3η, όπως 3η κατετάγη και στο σύνολο του πρωταθλήματος.

Οι επιτυχίες παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία μιας και η πόλη μας  δεν διαθέτει πίστα Boulder και οι αθλητές δεν έχουν την δυνατότητα να προπονούνται συστηματικά στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Το Boulder είναι αναρρίχηση σε πίστα με χαμηλό ύψος 4-5 μέτρων και οι αθλητές προσπαθούν να πραγματοποιήσουν διαδρομές μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι προ-αγωνιστικές κατηγορίες συναγωνίστηκαν σε 8 προβλήματα με 7 προσπάθειες στο καθένα και χρόνο 1:30 ώρας. Οι αγωνιστικές κατηγορίες στα προκριματικά είχαν να λύσουν 8 προβλήματα με 5 προσπάθειες σε 1:30 ώρα. 

Στους τελικούς οι μεγάλες κατηγορίες συναγωνίστηκαν σε 4 προβλήματα με χρόνο 4 λεπτά για το καθένα. Η Όλγα Εξακοΐδη προκρίθηκε 6η στους τελικούς στο σύνολο των γυναικών σε όλες τις κατηγορίες από 29 συμμετοχές.

Το καλεντάρι αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας συνεχίζεται με τους αγώνες στην πόλη της Κομοτηνής στις 22 & 23 Ιουνίου. Μεσολαβεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Σόφια της Βουλγαρίας όπου θα λάβει μέρος και η αθλήτρια του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής με την Εθνική ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αυτοί οι  ανούσιοι  επικοινωνιακοί  καυγάδες να μην υπήρχαν στο πολιτικό μας σύστημα και ίσως όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.