ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Μηδενισμός για τις Ελπίδες Κομοτηνής

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΕΠΣ Θράκης
Ελπίδες Κομοτηνής
Ποδόσφαιρο

Σύμφωνα με τον κανονισμό, στην αρχική εντεκάδα συμμετάσχει υποχρεωτικά ένας αθλητής που γεννήθηκε το 2000 και μετά

Η αναμέτρηση του Πανθρακικού με την ΠΑΕ Ποντίων δεν ήταν η μόνη που δεν ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης λόγω της γνωστής υπόθεσης με τη φανέλα, με αποτέλεσμα η γηπεδούχος ομάδα να κερδίσει στα χαρτιά και στην φιλοξενούμενη να αναμένεται εκτός από τον μηδενισμό και αφαίρεση τριών βαθμών.


Βλέποντας κανείς τα αποτελέσματα της Β’ Κατηγορίας διαπιστώνει ότι με 3-0 άνευ αγώνος κατακυρώθηκε στην ομάδα του Μύστακα η αναμέτρηση με τις Ελπίδες Κομοτηνής, η οποία επίσης δεν ξεκίνησε ποτέ. Ο λόγος ωστόσο για τη μη διεξαγωγή αυτού του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετικός.
Το πρόβλημα στον Μύστακα είναι ότι οι Ελπίδες Κομοτηνής δεν είχαν μικρό σε ηλικία παίκτη και έτσι το παιχνίδι κατακύρωνεται υπέρ της γηπεδούχου ομάδας. Βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος, κάθε ομάδα της Β’ Κατηγορίας οφείλει να έχει τουλάχιστον έναν ανήλικο παίκτη στην ενδεκάδα της και άλλον έναν στον πάγκο.


Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 7 του άρθρου 14 της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Θράκης αναφέρεται: Στους αγώνες της Β ερασιτεχνικής κατηγορίας θα συμμετέχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην αρχική ενδεκάδα ένας (1) ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε την 01/01/2000 (συμπεριλαμβανομένης) και μετά, καθώς επίσης και ένας (1) ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε την 01/01/2000 (συμπεριλαμβανομένης) και μετά στους αναπληρωματικούς. Δηλαδή δύο ποδοσφαιριστές των ανωτέρω ηλικιών στην 18αδα – ένας στην αρχική ενδεκάδα και ένας στους αναπληρωματικούς.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.