fbpx Με το «δεξί» ξεκίνησε τη χρονιά ο Α.Σ. Δημοκρίτειο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, 2020 - 10:00
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΠΕΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με το «δεξί» ξεκίνησε τη χρονιά ο Α.Σ. Δημοκρίτειο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΣ Δημοκρίτειο
Μπάντμιντον

Με 15 αθλητές συμμετείχε στο πανελλήνιο μπάντμιντον

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η φετινή  χρονιά για το μπάντμιντον του Α.Σ. Δημοκρίτειο, με την συμμετοχή 15 αθλητών και αθλητριών στο πρώτο για φέτος πανελλήνιο πρωτάθλημα, το πανελλήνιο όπεν ανδρών – γυναικών που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Νέας Ιωνίας Βόλου το Σαββατοκύριακο 4-5/1/2020.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 94 αθλητές και αθλήτριες  από όλη την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων του χώρου. Η ομάδα της Κομοτηνής, με μαζική συμμετοχή πέρα από τις πολύ καλές εμφανίσεις, ειδικά από τους νεοεμφανιζόμενους αθλητές, έφτασε πολύ κοντά στο βάθρο σε αρκετές περιπτώσεις με την Χριστίνα Μαυροματίδου να τερματίζει στην οκτάδα και στα τρία αγωνίσματα που συμμετείχε απλό, διπλό με την αθλήτρια του ΦΟΠ Πύργου Ιωάννα Καρέτσα και διπλό μικτό μεικτό με συμπαίκτη τον αθλητή του ΔΙΑ Σιδηροκάστρου και φοιτητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Αχιλλέα Τσαρτσίδη.

Κοντά σε μετάλλιο βρέθηκε και ο αθλητής Σταύρος Κιλιγκαρίδης ο οποίος στο διπλό αντρών με συμπαίκτη ξανά τον Αχιλλέα Τσαρτσίδη μπήκαν στην οκτάδα, αποκλειόμενοι από τους χρυσούς νικητές του αγωνίσματος Σταμάτη Τσιγκιρδάκη και Πέτρο Τέντα από τον ΟΑΓΩ Θεσσαλονίκης με σκόρ 21- 16 και 21-19. Ο Αχιλλέας πέτυχε την είσοδο του στην οκτάδα και στο απλό.

Στους αγώνες συμμετείχε κι ο Πασχάλης Μελικίδης, αθλητής του ΡΟΥΠΕΛ Σιδηροκάστρου που επίσης είναι φοιτητής του ΔΠΘ στο τμήμα Οικονομικών ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο διπλό ανδρών και   πέτυχε την είσοδο του στην 8άδα στο απλό ανδρών. «Μας τιμά ιδιαίτερα ως ομάδα το γεγονός ότι και οι δύο αθλητές μαζί και με άλλους φοιτητές - αθλητές  από άλλες ομάδες και δικούς μας αθλητές πραγματοποιούν μαζί μας μέρος της προετοιμασίας τους και καταφέρνουν σημαντικές επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο», σχολίασε εν προκειμένω ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Ιορδάνου, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό το εξής:

«Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε για την αθλήτριά μας Χριστίνα Μαυροματίδου για την ψυχική της δύναμη και επιμονή που 5 μήνες μετά την γέννηση του νέου μέλους της οικογένειας της επανέρχεται σιγά-σιγά αποδεικνύοντας ότι παραμένει ανταγωνιστική σε ψηλό επίπεδο και αποτελεί πρότυπο ανθρώπου για όλους τους μικρούς και μεγάλους αθλητές της ομάδας, μας και όχι μόνο».

Η αποστολή του Α.Σ. Δημοκρίτειο: Χριστίνα  Μαυροματίδου, Αλίκη Κασσάπη, Δήμητρα Αποστόλου, Ελένη Κοκοβίδου, Σταύρος Κιλιγκαρίδης, Νίκος Τζεβελεκίδης, Θανάσης Κασάπης, Χρήστος Καλλιγάς, Γιώργος Ιακωβάκης, Χρήστος Πολυτσάκης, Κυριάκος Πολυτσάκης, Αντώνης Πολυτσάκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Βασιλειάδης, Ζαχαρίας Ναούμ.

Επόμενο ραντεβού στο πανελλήνιο όπεν εφήβων – νεανίδων που θα γίνει το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, πάλι στο Βόλο, ενώ ενδιάμεσα σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν θα διεξαχθούν τα περιφερειακά πρωταθλήματα  της δεύτερης φάσης, στις διάφορες ηλικιακές κατηγορίες για την περιφέρεια Θράκης. Στο τέλος Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα και η διπλή διοργάνωση, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα υ15 και υ19 μαζί με το πανελλήνιο ομαδικό και ατομικό πρωτάθλημα λυκείων στο Λαύριο Αττικής στις 22-23/2 και 24-25/2 αντίστοιχα.

Τα τμήματα υποδομών προπονούνται στο κλειστό γυμναστήριο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 16:00 με 19:00. Τα τμήματα ενηλίκων και αγωνιστικό προπονούνται στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 20:00 με 22:00.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται,  ή η πενία τέχνες κατεργάζεται, θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αφού  μας κάνει εντύπωση το γεγονός της ηλεκτρονικής προσαρμογής, σε τόσο σύντομο χρόνο.