fbpx Μ. Γαβριηλίδης: "Πετύχαμε πράγματα - Υποχρεούμαστε να κάνουμε περισσότερα"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ

Μ. Γαβριηλίδης: "Πετύχαμε πράγματα - Υποχρεούμαστε να κάνουμε περισσότερα"

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μάνος Γαβριηλίδης
ΕΠΣ Θράκης
Εκλογές

Προσπάθειες εξεύρεσης οικονομικού κονδυλίου προκειμένου να ενισχυθούν οι τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού

Διονύσης Βοργιάς

Χωρίς αντίπαλο - εκτός απροόπτου - αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επανεκλογή του Μάνου Γαβριηλίδη στην προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης, αφού το αντίπαλο δέος του Μιχάλη Κακουλίδη και της ΠΑΕ Ποντίων μέχρι στιγμής δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για τις σημερινές εκλογές της ΕΠΣ Θράκης.


Αυτό σημαίνει πως ο κος Γαβριηλίδης θα βρίσκεται στο "τιμόνι" της Ένωσης για πέμπτη συνεχόμενη τετραετία. Κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές εκλογές, ο πρόεδρος υπογραμμίζει ότι "μέχρι τελευταία στιγμή πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, κι αυτό το λέω και στους συναδέλφους μας", αναφορικά με το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος διεκδικητής.


Το "μονοπώλιο" στη διοίκηση της ΕΠΣ, για τον Μάνο Γαβριηλίδη δείχνει ότι έχουν γίνει πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση, γι' αυτό και τον εμπιστεύονται οι παράγοντες των ομάδων. "Αυτό δείχνει ότι κάτι πετύχαμε και κάτι κάναμε καλά, κι οπωσδήποτε μας γεμίζει με υποχρεώσεις για να κάνουμε πολλά περισσότερα γιατί οι εποχές είναι απαιτητικές", σχολιάζει εν προκειμένω.


Παρόλα αυτά, υπογραμμίζει ότι υπάρχει "αέρας" ανανέωσης εκ των έσω: "Φρόντισα να μπουν μέσα νέα άτομα, με πολύ μεράκι για το ποδόσφαιρο, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για το ποδόσφαιρο της περιοχής μας". Πράγματι, στο ψηφοδέλτιο του κου Γαβριηλίδη συναντάμε τέσσερα νέα πρόσωπα, σε σύνολο εννιά υποψηφίων. 


Πρόκειται για τον Πάνο Τσολάκη του ΠΑΟ Κοσμίου και τον Μιχάλη Σαπουντζή παράγοντα του Ορφέα Ξυλαγανής, ενώ νέα πρόσωπα είναι επίσης ο Χασάν Μεσούτ της Δόξας Σώστη και ο Μπουλέντ Δεβλέτογλου της Ελπίδας Σαπών. Από εκεί και πέρα υποψήφιοι είναι εκ νέου, πέρα από τον Μάνο Γαβριηλίδη, ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Γιάννης Κοτζαμάνης, ο ταμίας Χρήστος Κουκουλάκης, ο αναπληρωτής ταμίας και β’ αντιπρόεδρος Τάσος Αλεξίου και το μέλος Ισμαήλ Ιμπραχήμ.


Όσον αφορά στους στόχους που θέτει ο ίδιος για την επόμενη τετραετία, εξηγεί ότι "το γήπεδο (σ.σ. το νέο ενωσιακό γήπεδο στον Ραδιοφωνικό Σταθμό) είναι ένα κομμάτι που σίγουρα θέλει βελτιώσεις και θα παλέψουμε για να το τελειοποιήσουμε".


Κατόπιν, στέκεται στο ότι τον ενδιαφέρει "να αυξήσουμε τα σωματεία μας, αλλά αυτό είναι μία πολύ δύσκολη προσπάθεια. Σίγουρα με ενδιαφέρει πάρα πολύ και το κομμάτι των υποδομών και των εγκαταστάσεων, αλλά εκεί μπαίνει και η πολιτεία η οποία δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει", κι επιφυλάσσεται ότι ίσως έρθει οικονομική ενίσχυση προς τα σωματεία: "Θα προσπαθήσουμε με τους συναδέλφους μου να βρούμε πόρους ώστε να βοηθήσουμε τα σωματεία, κι έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Αν πετύχουμε αυτή την (οικονομική) βοήθεια, θα έχουμε περισσότερες συμμετοχές".


Όπως συνηθίζει, ο Μάνος Γαβριηλίδης στάθηκε και στο χρόνιο πρόβλημα που συναντάμε στη Ροδόπη. Οι τοπικές ομάδες βασίζονται κυρίως σε φοιτητές του ΔΠΘ με αποτέλεσμα πρώτον να μην έχουν συνέπεια και δεύτερον να μην έχουν ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία. "Ο φοιτητής είναι έτοιμος παίκτης, αλλά φεύγει εύκολα από τις ομάδες και μάλιστα καλύτερος από όσο ήρθε", αναγνωρίζει ο κος Γαβριηλίδης και παραδέχεται ότι "ο νομός μας είναι ο χειρότερος στα τμήματα υποδομών, γιατί όλες μας οι ομάδες λίγο πολύ απαρτίζονται από φοιτητές".


Ο ίδιος δεν κατηγορεί τους προέδρους των ομάδων  στο ότι θέλουν έτοιμους παίκτες αλλά θα προσπαθήσει να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία. "Πρέπει να ασχοληθούμε με τους παράγοντες των ομάδων, οι οποίοι να θέλουν ντόπιους και δικά τους παιδιά.

Οι ντόπιοι παίκτες φέρνουν κόσμο το γήπεδο, κάνουν περισσότερους να ασχοληθούν με την ομάδα και μένουν στις ομάδες του νομού για περισσότερα χρόνια. Αν βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τους παράγοντες (ώστε να στηρίξουν τους παίκτες της περιοχής) θα είμαι πολύ ευτυχισμένος", καταλήγει.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε