ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΟΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η νέα γενιά του ποδοσφαίρου έκοψε βασιλόπιτα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΠΑΟΚ Κομοτηνής
Κοπή πίτας

"Δίνουμε έμφαση και ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές - 200 παιδιά στην ακαδημία", μας πληροφορεί ο Δ. Παγωνίδης

Διονύσης Βοργιάς

Το διοικητικό συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ακαδημίας ΠΑΟΚ Κομοτηνής, από κοινού με το τεχνικό επιτελείο της ακαδημίας και πολλούς από τους μικρούς και μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές της ομάδας, έκοψαν την ετήσια βασιλόπιτα της ακαδημίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου στην έδρα της ακαδημίας, δηλαδή στο νέο σύγχρονο γήπεδο που έθεσε σε λειτουργία από την φετινή αγωνιστική η ΕΠΣ Θράκης, στον Ραδιοφωνικό σταθμό.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε και μετέφερε τις δικές του ευχές, αλλά και του μητροπολίτη Μαρωνείας-Κομοτηνής κου Παντελεήμονα, ο ιερέας Βαλάντης. "Μέσα σας να καλλιεργείται η φιλαθλότητα και όχι η οπαδοσύνη", ήταν το μήνυμά του, υπογραμμίζοντας ότι η βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό. Ο ίδιος, απευθυνόμενος προς τους μικρούς αθλητές της ακαδημίας τους ζήτησε να μην μετρούν μόνο τα γκολ που πετυχαίνει η ομάδα τους, αλλά να στέκονται περισσότερο στο ήθος που καταθέτουν στο γρασίδι, ενώ παρότρυνε και τους γονείς να μην κάνουν τους προπονητές αλλά να στηρίζουν τα παιδιά τους και να εμπιστεύονται τους προπονητές.


"Η φιλοσοφία και ο στόχος μας ως ακαδημία είναι να δίνουμε έμφαση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ώστε να μπορούν να βελτιώνονται συνεχώς", μας ενημέρωσε από την θέση του ο Δημήτρης Παγωνίδης, υπεύθυνος της ακαδημίας ΠΑΟΚ Κομοτηνής, και συνέχισε: "Αυτό φαίνεται και από το αντρικό τμήμα της ακαδημίας, το οποίο απαρτίζεται από νεαρούς παίκτες και στα τρία χρόνια λειτουργίας πέτυχε δύο διαδοχικές ανόδους και τώρα αγωνίζεται στην πρώτη τοπική κατηγορία ποδοσφαίρου". 


Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος που βλέπει 200 παιδιά να παίρνουν καθημερινά ποδοσφαιρικές ευκαιρίες και εμπειρίες. "Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών μας και προσπαθούμε όσο το δυνατό περισσότεροι να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε 200 παιδιά, με τους πιο μικρούς μας ποδοσφαιριστές να είναι τεσσάρων ετών. Μετά το παιδικό στα 15, οι αθλητές μας προωθούνται στο αντρικό, ώστε να ακολουθούμε την εκπαιδευτική διαδικασία που έχουμε ως στόχο", ανέφερε. 


Στην Κομοτηνή για την εκδήλωση βρέθηκε και ο γενικός διευθυντής ακαδημίας ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουργιοτόπουλος. "Ξεκινήσαμε αυτό το πρότζεκτ πριν από τέσσερα χρόνια περίπου. Ουσιαστικά είναι η ανάπτυξη και η χαρτογράφηση, ώστε να βρούμε την καλύτερη πρώτη ύλη σε παίκτες και να πείσουμε γονείς και αθλητές ότι πραγματικά είμαστε η καλύτερη προοπτική για το μέλλον τους", μας ενημέρωσε.


Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι "προετοιμάζουμε τους αθλητές, ιδίως στην πενταετία 13,14-18,19 στα πάντα: Φυσικά, τεχνικά, ψυχοπνευματικά χαρακτηριστικά για την εισαγωγή τους στο αντρικό ποδόσφαιρο", και κατέθεσε το εξής σχόλιο: "Αντικειμενικά πιστεύω ότι στην ακαδημία της Κομοτηνής υπάρχει μία πολύ καλή εξέλιξη αυτή την τετραετία, κι αυτό μας γεμίζει ακόμη περισσότερες ευθύνες για το παρόν και το μέλλον".


Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης, Μάνος Γαβριηλίδης. "Από το 2002 ασχολούμαι μόνο με πιτσιρίκια, δηλαδή και σε διεθνές επίπεδο με τις εθνικές ομάδες, αλλά και στην ΕΠΣ Θράκης, όπου έχουμε ως στόχο όλες οι ομάδες - τουλάχιστον της Α' κατηγορίας - να έχουν παιδικές ομάδες. Επομένως, είμαι από την πρώτη στιγμή κοντά σε όλες τις ακαδημίες του νομού", μας είπε. 


Ο ίδιος δήλωσε ότι οι τοπικές ομάδες πρέπει να βασιστούν περισσότερο στους ντόπιους παίκτες: "Πιστεύω ότι γίνεται έργο στις ακαδημίες και μελλοντικά θα έχουμε κάτι καλύτερο σε αυτό το κομμάτι, γιατί δυστυχώς ο νομός μας είναι μέχρι στιγμής ο χειρότερος στα τμήματα υποδομών, αφού οι ομάδες μας στα αντρικά τους απαρτίζονται κυρίως από φοιτητές".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα