fbpx Χρ. Πανόπουλος: Αποχωρώ από το ποδόσφαιρο - η απόφαση δεν αλλάζει με όλους τους ράβδους χρυσού που υπάρχουν
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2020 - 10:00
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ

Χρ. Πανόπουλος: Αποχωρώ από το ποδόσφαιρο - η απόφαση δεν αλλάζει με όλους τους ράβδους χρυσού που υπάρχουν

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ξάνθη
Χρήστος Πανόπουλος

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα πουλήσει την ομάδα «σε οποιοδήποτε λαμόγιο»

Το μεσημέρι της Τρίτης (21/7) στην αίθουσα του αθλητικού κέντρου της ομάδας στα Πηγάδια, o μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Χρήστος Πανόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Στο περιθώριο της συνέντευξης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα πουλήσει την ομάδα «σε οποιοδήποτε λαμόγιο». Αναλυτικά δήλωσε:

« […] Κυρίες και κύριοι, 31 χρόνια. Δηλαδή τη μισή μου ζωή, την πέρασα έχοντας δίπλα μου ένα κομμάτι που λέγεται Ξάνθη, που για μένα ποτέ δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο. Και γι΄ αυτούς που με γνωρίζουν εδώ και γι’ αυτούς που με γνωρίζουμε αλλά δεν είναι από εδώ. Δεν ήταν ποτέ μόνο ποδόσφαιρο η Ξάνθη, η περιφέρειά της στην ολότητά της. Έκανα ειλικρινείς προσπάθειες που έβγαιναν μέσα από την ψυχή μου και από το όποιο μυαλό κουβαλάω, προκειμένου να κάνω σωστές κινήσεις και επιλογές. Μέσα από αυτό, έκανα λάθη. Πολλά ή λίγα, θα το κρίνει η ιστορία και ο τόπος μου. Ο τόπος μου! Η Ξάνθη και η Περιφέρειά της! […]

Σήμερα λοιπόν, σας ανακοινώνω ότι πήρα την οριστική και αμετάκλητη απόφαση, που δεν αλλάζει για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου κι όλους τους ράβδους χρυσού που υπάρχουν, να αποχωρήσω άμεσα από το ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου από την αγαπημένη μου Ξάνθη! Αυτό θα γίνει μέχρι τις 14 Αυγούστου (παραμονή της Παναγίας) του 2020 ώστε:

1ον) Η εταιρία μου να εκπληρώσει όλες ανεξαρτήτως τις οικονομικές υποχρεώσεις  που έχει μέχρι το τελευταίο ευρώ ώστε να κλείσει το κεφάλαιο αυτό με συνέπεια, με σεβασμό προς όλους, προς όλους τους εργαζόμενους, προς όλους τους «τρίτους», προς όλες τις υποχρεώσεις της. Με λίγα λόγια με «υγεία», όπως τόσα χρόνια πορεύτηκε κι απέπνεε υγεία, είχε υγεία και θα την έχει, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα αποχωρήσουμε εγώ και ο Συγγελίδης.

2ον) Να δώσουμε την ευκαιρία σε οποιοδήποτε επενδυτή – γκρουπ επενδυτών θέλει να αγοράσει την ομάδα. Μια ομάδα την οποία αν επιλέξει να επενδύσει, θα την παραλάβει με πάγια περιουσιακά στοιχεία, ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα αθλητικό κέντρο και τις όποιες ομάδες έχει με μηδενικούς δανεισμούς, με μηδενικές υποχρεώσεις και με πληρωμένα τα όποια έξοδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα την αφήσουμε.

Αλλά, υπάρχει ένα “αλλά” που μπορεί να μην αρέσει σε αρκετούς από την πόλη. Δεν θα δώσω την ομάδα σε οποιοδήποτε ευκαιριακό λαμόγιο να την εκμεταλλευτεί με στόχο άλλα πράγματα, και τελικά να την οδηγήσει στην εξαθλίωση, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλες ομάδες της χώρας μας, παραδείγματα υπάρχουν πολλά κοντινά και μακρινά. Προκειμένου να μην φτάσουν εκεί τα πράγματα θα την κλείσω τίμια, σωστά, ηθικά, από το να την αφήσω να την ξευτελίζουν και να την εξαθλιώνουν καθημερινά. Και σ’ αυτό είμαι κάθετος. Εύχομαι και ελπίζω, να βρεθεί η τίμια επόμενη λύση για την πόλη μας και την Ξάνθη μας. Και βέβαια θα είμαι ο πιο – και δεν μπορεί να αμφιβάλλει κανένας – ο πιο φανατικός φίλος της, με καρδιά και με ψυχή […]».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την έναρξη των διερευνητικών επαφών,  τόσο πληθαίνει η ατζέντα των διεκδικήσεων, των  προκλητικών ανακοινώσεων, αλλά και οι συχνές αναφορές για τη  μειονότητα της Θράκης.