ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2017 - 11:00
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ-Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Εργασίες στα γήπεδα Θρυλορίου και Γρατινής

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ποδόσφαιρο
Δήμος Κομοτηνής
Ελένη Λαφτσή
Γρατινή
Θρυλόριο

Την εισήγηση έκανε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ελένη Λαφτσή: "Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού δεσμεύτηκε για τα έργα"

Διονύσης Βοργιάς

Επενδύσεις μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κατόπιν μελετών που ανέλαβε ο δήμος Κομοτηνής, θα γίνουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα Γρατινής και Θρυλορίου. Για το δεύτερο είχε αναδειχθεί πως ο δήμος θα κάλυπτε την επένδυση με δικά του χρήματα, όμως ...καλοδεχούμενο αν καλυφθούν κρατικά. Υπενθυμίζουμε πως στη Γρατινή δραστηριοποιείται η ποδοσφαιρική ομάδα της Α' ΕΠΣ Θράκης Δόξα Γρατινής, που φέτος αγωνιζόταν στην έδρα του Κάλχα, ενώ στο γήπεδο του Θρυλορίου αναμένεται η επαναλειτουργία του ποδοσφαιρικού σωματείου ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου.


Το ζήτημα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 22 Μαΐου από την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ΠΟΛΗ-τική ανατροπή Ελένη Λαφτσή, η οποία τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε, όπως και ο Γιώργος Πετρίδης, με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, σε επίσκεψη του τελευταίου στην Κομοτηνή.


"Στη Γρατινή υφίσταται γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την τοπική ομάδα τόσο κατά την προπόνησή της όσο και κατά τη διενέργεια ποδοσφαιρικών αγώνων. Για την αποτελεσματική λειτουργία του εν λόγω γηπέδου, απαιτούνται εργασίες επιχωμάτωσης, τοποθέτησης χλοοτάπητα ποδοσφαίρου, με ταυτόχρονη εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος, καθώς και συμπλήρωση-επισκευή του φωτισμού. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αθλητισμού στην περιοχή μας, πραγματοποιήσαμε συνάντηση μαζί του κατά την οποία του υποβάλαμε το αίτημα για τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου. Με τη σειρά του το έκανε αποδεκτό, με την προϋπόθεση της σύνταξης και αποστολής από τον δήμο, μελέτης, τεχνικών δελτίων, τευχών δημοπράτησης, καθώς και αναλυτικό προϋπολογισμό των απαιτουμένων εργασιών, ώστε στη συνέχεια να καταστεί εφικτή η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Κομοτηνής. Επειδή η μελέτη πρέπει να έχει υποβληθεί μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους ώστε να προλάβουμε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της γενικής γραμματείας του υπουργείου τον Αύγουστο, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να το εισάγουμε προς συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος", εισηγήθηκε σχετικά η κα. Λαφτσή, με το έργο να προϋπολογίζεται μεταξύ των 25.000 και 30.000 ευρώ.


Την θετική του απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε και τις επενδύσεις, που είχαμε αναφέρει στην χθεσινή έκδοση, στο Πανθρακικό στάδιο. "Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, με ευχάριστη έκπληξη διαπίστωσα ότι πράγματι υπάρχουν αυτές οι χρηματοδοτήσεις. Γιατί τόσα χρόνια, σύμφωνα με τη διοίκηση του σταδίου, υπήρξε πλήρης αδυναμία κάλυψης των εξόδων, τα οποία ανελάμβανε ο δήμος μας. Στη συνέχεια, κάνοντας μια έρευνα, διαπίστωσα ότι η γενική γραμματεία χρηματοδοτεί και δήμους, για να κάνουν έργα. Κι εκεί ήρθε ο κ. Συναδινός και μου το επιβεβαίωσε. Έδωσα την εντολή στην υπηρεσία να συνταχθεί η μελέτη, ελπίζω όσα μας υποσχέθηκαν να γίνουν πράξη", δήλωσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι εποχές που κάθε χωριό μπορούσε να διατηρεί το δικό του γήπεδο, ανήκουν στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, δεσμεύτηκε ότι ξεκινούν με Πανθρακικό στάδιο, γήπεδα Θρυλορίου και Γρατινής, κι ελπίζουν με τη σειρά της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να τηρήσει το δικό της μέρος στη συμφωνία.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πληθαίνουν τα σενάρια για πολλαπλές κάλπες στις 26 Μαΐου, που αυτό βέβαια θα το εκτιμήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του,  εξετάζοντας τα δεδομένα, τις δικές τους  δημοσκοπήσεις, αλλά και τα  μ