fbpx Ένας εβρίτικος ημιμαραθώνιος!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 24 Ιουλίου, 2017 - 15:43
ΤΟ VIA EGNATIA RUN ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Ένας εβρίτικος ημιμαραθώνιος!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Via Egnatia
Ημιμαραθώνιος
Αλεξανδρούπολη

Υλοποιήθηκε με επιτυχία πέρσι κι επανέρχεται με ακόμη καλύτερη οργάνωση και περισσότερες συμμετοχές φέτος

Ο αγώνας «VIA EGNATIA RUN», αφού υλοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά το 2016 στον Έβρο (16.000 μ.), φέτος «μεγαλώνει», γίνεται ημιμαραθώνιος (πιστοποιημένη μέτρηση 21.097 μ.) και είναι έτοιμος να «χαρίσει» νέες δρομικές προκλήσεις στους συμμετέχοντες. Η ημερομηνία αγώνα ορίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, με αφετηρία στις 18.30 στα δημοτικά λουτρά στη «ΧΑΝΑ» και τερματισμό στην Αλεξανδρούπολη στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Παράλληλα, θα υπάρξει λαϊκός αγώνας δρόμου – «δυναμικού βαδίσματος» 3.500 μ., για πολίτες με αφετηρία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου. Επίσης, θα υπάρξει αγώνας 800 μ. για τα παιδιά, από το κτίριο της Π.Ε. Έβρου επί της Καραολή & Δημητρίου 40, ώστε να έρθουν σε επαφή με το δρομικό κίνημα και τον αθλητισμό γενικότερα. Στον ίδιο αγώνα των 800 μέτρων θα συμμετάσχουν και άτομα με αναπηρία, σε μια κίνηση κοινωνικής ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων, με στόχο την ενσωμάτωση των συμπολιτών μας με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό. Οι δρομείς και των δύο αγώνων θα τερματίσουν μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, κατά την ανακοίνωση του αγώνα, δήλωσε σχετικά: «Ο αγώνας δρόμου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Via Egnatia, που ξεκίνησε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πέρυσι η Π.Ε. Έβρου διοργάνωσε έναν ξεχωριστό αγώνα, ο οποίος φέτος θα έχει τρεις διαδρομές, τον ημιμαραθώνιο για μυημένους δρομείς, λαϊκό αγώνα για όλους τους πολίτες, και αγώνα για παιδιά και για άτομα με αναπηρία. Προσπαθούμε να στείλουμε ένα μήνυμα που έχει σχέση με την ανάδειξη του  δρομικού κινήματος και την ανάγκη να στηρίξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας». 

Και συνέχισε «Απώτερος στόχος είναι να ενώσουμε τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες μέσω του δρομικού κινήματος, με έναν αγώνα σημείο αναφοράς που θα δίνει τη σκυτάλη από τη μια στην άλλη Περιφερειακή Ενότητα. Καλώ όλους να συμμετέχουν στο «VIA EGNATIA RUN» και να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Θα ήθελα να σημειώσω ότι ο αγώνας απευθύνεται και σε δρομείς από τις γείτονες χώρες».

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από τις 24-7-2017 έως και τις 27-8-2017. Δικαίωμα συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο και στον αγώνα 3.500 μ. έχουν οι δρομείς άνω των 18 ετών. Σε περίπτωση ανήλικου συμμετέχοντα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του γονέα/ κηδεμόνα. Στον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν τα έτη 2006, 2007 και 2008. Στον αγώνα των ΑμεΑ συμμετέχουν ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου www.peevrou.eu , όπου και βρίσκονται ανηρτημένες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις του αγώνα κλπ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να επισκέπτονται τη σχετική σελίδα στο Facebook «Via Egnatia RUN» για να ενημερώνονται άμεσα.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να συμπληρώσουν και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού ως εθελοντές, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Έβρου, επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο - banner.

 

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διοργανώνει αγώνα δρόμου με την επωνυμία:

VIA EGNATIA RUN

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (21.097 μέτρα) Αγώνας δρόμου επί δημοσίας οδού

 

Παράλληλοι αγώνες

ΛΑΪΚΟ –ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 3.500 ΜΕΤΡΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΟ-Α.Μ.Ε.Α. 800 ΜΕΤΡΩΝ, με τους παρακάτω όρους:

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΩΡΑ EKΚINΗΣΗΣ: 18.30

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Λουτρά Τραϊανούπολης (ΧΑΝΑ)

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ - Αλεξανδρούπολη

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 21.097 Μέτρα (Ημιμαραθώνιος) πιστοποιημένη διαδρομή από υπεύθυνο μετρητή Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Ηλεκτρονική με chip

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δωρεάν

 

Η διαδρομή είναι απόστασης 21.097 μέτρων, ασφάλτινη με κομμάτια χωμάτινης διαδρομής επί επαρχιακού και παλαιού εθνικού οδικού δικτύου με αφετηρία το αρχαιολογικό μνημείο «ΧΑΝΑ» στα Λουτρά Τραϊανούπολης και τερματισμό το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Η διαδρομή είναι χαμηλής δυσκολίας χωρίς έντονές υψομετρικές διαφορές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

www.peevrou.eu  

Facebook “Via Egnatia RUN”

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γενικές Πληροφορίες – Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου 2551350452

Αγωνιστικά θέματα - Αντώνης Κουφός 6973024666

Θέματα εθελοντών – Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος 6976976451

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι ξεκάθαρο  και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει,  ότι η Τουρκία με τις ενέργειες της τον τελευταίο καρό προσπαθεί να μας εξωθήσει  στα άκρα, ευελπιστώντας να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις,  ώστε να έχει ά