ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 5 Απριλίου, 2017 - 16:19
▶ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Δεύτερος στην Ελλάδα ο Κομοτηναίος Κυριάκος Αποστόλου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μπάντμιντον
ΑΣ Δημοκρίτειο

Κ. Αποστόλου: "Η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, μου έδωσε 8% μοριοδότηση για το πανεπιστήμιο"


Αθλητής του ΑΣ Δημοκρίτειο, σωματείο που αναπτύσσει το μπάντμιντον στην Κομοτηνή

Διονύσης Βοργιάς

Με το ασημένιο μετάλλιο και μοριοδότηση 8% για τις πανελλήνιες, επέστρεψε στην Κομοτηνή ο Κυριάκος Αποστόλου, ο οποίος συμμετείχε στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Απριλίου ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα αντιπτέρισης (μπάντμιντον) στη Λιβαδειά, όπου ο μαθητής Β' λυκείου του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής, κατάφερε να ανεβεί στη προνομιούχο 2η θέση στο απλό αγοριών.


Η επιτυχία αυτή "μεταφράζεται" και σε πριμοδότηση 8% από την Πολιτεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις.


Στην αποστολή συμμετείχε και ο Κώστας Τζεβελεκίδης από το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, ο οποίος έφτασε στους 16 του απλού αγοριών και η πρωτοεμφανιζόμενη σε τέτοια διοργάνωση Παναγιώτα Μπόσκου από το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης, αθλήτρια του ΓΑΣ Αρίων, που έφτασε στους 16 αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.


Για την επιτυχία του αλλά και το ταχύτητα αναπτυσσόμενο άθλημα του μπάντμιντον μας μιλάει ο Κυριάκος Αποστόλου. "Ξεκίνησα το μπάντμιντον, γιατί ένας φίλος μου έπαιζε και μου είπε να τον ακολουθήσω σε μια προπόνηση. Τελικά μου άρεσε, συνέχισα τις προπονήσεις και σιγά-σιγά τους αγώνες", αναφέρει για την αφετηρία της εμπειρίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει ως κορυφαίο σταθμό τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο. Εκεί, κέρδισε τρεις αγώνες, όμως ηττήθηκε στον τελικό, "περιοριζόμενος" στο ασημένιο μετάλλιο.

"Η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, μου έδωσε 8% μοριοδότηση για το πανεπιστήμιο, σε όλες τις σχολές. Το συγκεκριμένο άθλημα δίνει την ευκαιρία σε παιδιά να προχωρήσουν κι ακαδημαϊκά, ανεξάρτητα από το αν θα ασχοληθούν με το άθλημα ή όχι", συνεχίζει αναφορικά με τα οφέλη του αθλήματος και στον ακαδημαϊκό χώρο. Το γεγονός ότι οι αθλητές μπάντμιντον δεν είναι πάρα πολλοί, σημαίνει πως ο ανταγωνισμός δεν είναι αντίστοιχος με δημοφιλή αθλήματα, όπως το σχολικό ποδόσφαιρο ή μπάσκετ.


Ο Κυριάκος σας καλεί να δοκιμάσετε κι εσείς το άθλημα: "Είναι ένα θεαματικό άθλημα. Ας έρθει όποιος θέλει, να παίξει σε μια προπόνηση και να αποφασίσει. Πάντως, οι περισσότεροι που έρχονται ή βλέπουν μπάντμιντον ενθουσιάζονται από το πόσο γρήγορο είναι" λέει ενώ σας ...υπόσχεται ότι οι συνθήκες στον ΑΣ Δημοκρίτειο είναι οι καλύτερες δυνατές. "Ο Μπάμπης είναι πολύ καλός προπονητής, φιλικός, και μας έχει βοηθήσει αρκετά. Έχουμε ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα για αγώνες", καταλήγει.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την