fbpx Δ. Ανδρεόπουλος: "Η Θράκη μας έδωσε τεράστια ώθηση για την πρόκριση στο πανευρωπαϊκό"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΟΛΕΪ ΑΝΤΡΩΝ

Δ. Ανδρεόπουλος: "Η Θράκη μας έδωσε τεράστια ώθηση για την πρόκριση στο πανευρωπαϊκό"

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Βόλεϊ
Ομοσπονδιακός Προπονητής

Βρέθηκε ως προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά απάντησε στις ερωτήσεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της Εθνικής ομάδας

Διονύσης Βοργιάς

Μετά από δέκα περίπου χρόνια η Εθνική ομάδα βόλεϊ αντρών επιστρέφει στο πανευρωπαϊκό, το οποίο διεξάγεται τον Σεπτέμβριο του '19. Για να καταφέρει αυτή της την πρόκριση, η Εθνική πέρασε από προκριματικούς αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν το περασμένο καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη. Ως ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας την καθοδήγησε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Κομοτηνή, υπό την ιδιότητά του ως προπονητή του Παναθηναϊκού, για την αναμέτρηση Κομοτηνή - Παναθηναϊκός στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Volleyleague.

Ο προπονητής, μετά το πέρας τις αναμέτρησης, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για την Εθνική, τον Παναθηναϊκό και το φετινό πρωτάθλημα.

Μετά από μία δεκαετία στο πανευρωπαϊκό
"Η Θράκη μας έδωσε τεράστια ώθηση", αναγνώρισε ευθύς εξαρχής αναφερόμενος στην καλοκαιρινή προκριματική σειρά που έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη, κι εξήγησε ότι "γι' αυτό και την είχαμε επιλέξει ως τόπο διεξαγωγής αυτών των κρίσιμων παιχνιδιών στην Εθνική ομάδα". Εξήρε, σε άλλο σημείο του λόγου του, την συνεργασία που έχει με όλους τους προπονητές, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Είμαι ένας άνθρωπος ανοιχτός, συζητάω για την Εθνική ομάδα και μου αρέσει να ακούω απόψεις συναδέλφων μου για την ομάδα μας. Προσπαθώ όλες αυτές τις απόψεις να τις φιλτράρω και κερδίζω ιδέες. Η συνεργασία είναι άψογη με όλους τους προπονητές για την Εθνική ομάδα".

Όσον αφορά στην κλήρωση της Εθνικής για το πανευρωπαϊκό, που βρίσκει την ομάδα σε όμιλο με Βουλγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία, την χαρακτήρισε "δύσκολη", αλλά διευκρίνισε ότι "σε οποιονδήποτε όμιλο κι αν πέφταμε το ίδιο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα". Στάθηκε, κατόπιν, στον στόχο της Εθνικής, λέγοντας τα εξής: "Εμείς βρισκόμαστε στο πανευρωπαϊκό μετά από περίπου 9-10 χρόνια. Ήταν κάτι που το ήθελε όλο το ελληνικό βόλεϊ και στο οποίο στοχεύσαμε πάρα πολύ το καλοκαίρι για να το καταφέρουμε. Δεν μας ήρθε μόνο η πρόκριση στο πανευρωπαϊκό, αλλά αυτό που χαρήκαμε ήταν η διάθεση της Εθνικής και το βόλεϊ που παίξαμε.

Η ομάδα μας βρίσκεται σε ένα καινούργιο στάδιο και πρέπει να δει, αρχής γενομένης από την παρουσία της στο πανευρωπαϊκό, μία ομάδα της επόμενης δεκαετίας. Αυτός είναι ο στόχος μας και προς τα εκεί οδεύουμε. Το καλοκαίρι έχουμε έναν δύσκολο δρόμο με πολύμηνη προετοιμασία. Στο τέλος αυτής θα πάμε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, για να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Δεν θα μιλήσω για αποτελέσματα, αλλά θέλουμε να χαρούμε για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι την Εθνική μας ομάδα".

Παναθηναϊκός του μέλλοντος, στόχος η Ευρώπη
Στα εγχώρια τώρα, ο Παναθηναϊκός, όπως σας ενημέρωσε ο χθεσινός "Χ" επικράτησε με 1-3 σετ της Κομοτηνής. "Ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι", δεν έκρυψε ο κος Ανδρεόπουλος, σημειώνοντας πως "η ομάδα της Κομοτηνής μας πίεσε με το σέρβις, ενώ από την άλλη έπαιζε καλή άμυνα, σταματούσε την μπάλα και της έδινε την δυνατότητα να πάει σε πολλές κόντρα επιθέσεις. Δεν μπορούσαμε να αυξήσουμε, εκτός από το τρίτο σετ, την διαφορά που χτίζαμε. Συνεχίζουμε γιατί ήταν σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε σε έναν δύσκολο δρόμο".

Όσον αφορά στους στόχους του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα είναι "η κατάληψη της τρίτης - τέταρτης θέσης, ώστε επιτέλους η ομάδα να παίξει στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια", όπως είπε χαρακτηριστικά. Άξιο αναφοράς είναι πως φέτος χρησιμοποιεί πολλούς νεαρούς Έλληνες αθλητές, εκ των οποίων δύο βασικούς.

"Φαίνεται ότι το ρίσκο που πήραμε μας βγαίνει", αναγνώρισε ο προπονητής, και πρόσθεσε τα εξής: "Τα παιδιά αυτά έχουν πλούσιο ταλέντο κι εμείς απλώς αποφασίσαμε να τους δώσουμε την ευκαιρία αυτό το ταλέντο να το αξιοποιήσουν πιο γρήγορα. Αυτό είναι μέσα στην γενικότερη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, ο οποίος και θέλει να χτίσει μία ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διεκδικήσει άμεσα το πρωτάθλημα λόγω των πολύ μεγάλων χρεών δεκαετίας που έχει και αναγκάζεται να τα αποπληρώνει ο πρόεδρός μας. Άρα, δημιουργήσαμε μία ομάδα σχετικά φθηνή, εμπιστευόμενοι νέα παιδιά και προσπαθώντας να δημιουργήσουμε έναν Παναθηναϊκό του μέλλοντος".

Δεν υπάρχουν τα λεφτά του παρελθόντος
Για το φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague, ο προπονητής της Εθνικής και του Παναθηναϊκού το χαρακτήρισε "εξαιρετικά ανταγωνιστικό και δύσκολο όπως κάθε χρόνο", αναγνωρίζοντας μία πρόσθετη δυσκολία, ως εξής: "Φέτος, υπάρχει μία ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία, κυρίως για τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους, γιατί είναι μικρότερος ο αριθμός των ομάδων. Εάν παρακολουθείτε την βαθμολογία, από τις θέσεις 2 έως 9 όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά". 

Για την ποιότητα των ξένων παικτών, σε σχέση με τον παρελθόν, πάντως, δεν έκρυψε πως "εάν πραγματικά αναφερόμαστε σε ένα βόλεϊ της περασμένης δεκαετίας, οι σπουδαίοι ξένοι που φέρναμε - με τα αντίστοιχα χρήματα βεβαίως - ανέβαζαν και την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος κι έτσι ήταν ένα από τα κορυφαία σε όλη την Ευρώπη. Τώρα δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα για να φέρνουν οι ομάδες τόσο σπουδαίους ξένους όσο παλιά, γι' αυτό ίσως η ποιότητα έχει πέσει λίγο". "Παρόλα αυτά θέλω να πω", κατέληξε, "ότι οι προπονητές των ομάδων, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, αξιοποιούν στο έπακρο τα χρήματα που τους δίνουν οι διοικήσεις, κάνοντας σημαντικές επιλογές".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε